nalazi se u pritvoru

Više javno tužilaštvo u Užicu se oglasilo o slučaju Salke Zildžića

Hronika 21.09.23, 18:32h

Više javno tužilaštvo u Užicu se oglasilo o slučaju Salke Zildžića
Više javno tužilaštvo u Užicu u postupku istrage preduzima neophodne dokazne radnje u cilju pribavljanja dokaza koji su neophodni radi donošenja odluke o podizanju optužnice - navodi ovo Tužilaštvo

 

 

Više javno tužilaštvo u Užicu pokrenulo je postupak istrage protiv osumnjičenog S.Z. (42), državljanin BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Srbije, saopćeno je iz ovog tužilaštva.

 

Podsjećamo, riječ je o zastupniku SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, predsjedniku GO SDA Tuzla i Bakirovom jurišniku Salki Zildžiću.

 

- Osumnjičeni je saslušan u predistražnom postupku u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio svoju odbranu.

 

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Užicu da prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, s obzirom da u konkretnom slučaju postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog.

 

Više javno tužilaštvo u Užicu u postupku istrage preduzima neophodne dokazne radnje u cilju pribavljanja dokaza koji su neophodni radi donošenja odluke o podizanju optužnice - navodi ovo Tužilaštvo.

 

(Avaz/DEPO PORtAL/af)

BLIN
KOMENTARI