zaboravio da ima pištolj u automobilu

Supruga Lejla posjetila Zildžića u zatvoru: 'Vidjeli smo se... Salko je dobro, radi na tome da što prije izađe'

Hronika 20.09.23, 20:09h

Supruga Lejla posjetila Zildžića u zatvoru: 'Vidjeli smo se... Salko je dobro, radi na tome da što prije izađe'
Predstavnik Ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji posjetit će sutra Salku Zildžića, saopćeno je iz Ambasade u Beogradu

 


Lejla Zildžić, supruga federalnog zastupnika Salke Zildžića, posjetila je danas supruga u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Užicu. Njemu je određen pritvor nakon što je u nedjelju uhapšen na graničnom prijelazu Bajina Bašta, jer je kod njega pronađeno oružje i municija.


- Vidjeli smo se, Salko je dobro i radi se na tome da što prije izađe - rekla je Lejla Zildžić za Faktor.


Zlidžić je, kako navodi Faktor, zaboravio da u automobilu ima pištolj za koji ima dozvolu u Bosni i Hercegovini te je krenuo da pređe granicu sa Srbijom.


Predstavnik Ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji posjetit će sutra Salku Zildžića, saopćeno je iz Ambasade u Beogradu.


Iz Ambasade BiH u Beogradu navedeno je da su danas zaprimili obavještenje Okružnog zatvora u Užicu da je državljanin BiH Salko Zildžić lišen slobode na teritoriji Republike Srbije zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Državljanin BiH Salko Zildžić, dodaje se u saopćenju, zatražio je danas da se o njegovom lišavanju slobode obavijesti Ambasada BiH u Beogradu te je izrazio želju "da ga posjeti predstavnik Ambasade u pritvorskoj jedinici, što će biti i učinjeno u toku sutrašnjeg dana".


Iz Ambasade BiH u Beogradu su dodali da će informacija o posjeti pritvorenom licu biti dostavljena Ministarstvu vanjskih poslova BiH.


 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI