Pogledajte recept

Nikad dosta čokolade: Recept za kremastu savijaču koja je najbolja kad se radi večer prije

Lifestyle 16.09.23, 16:17h

Nikad dosta čokolade: Recept za kremastu savijaču koja je najbolja kad se radi večer prije
Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Za jednu štrudlu trebat će vam četiri kore pa ih tako podijelite. Ako želite manje štrudle možete motati i manje kora

 

 

Kore za pite i savijače najgenijalniji su izum u kuhinji. S tom će se tvrdnjom složiti obožavatelji ove vrste slastica jer im uvelike olakšava pripremu. Tanke kore možemo puniti sa slanim i slatkim nadjevima i doista je teško odabrati najbolji.

 

Varijacija na temu je bezbroj, a danas vam donosimo recept za kremastu savijaču s čokoladnim punjenjem koja nastaje u tren oka, a može se pripremiti i dan do dva ranije pa peči po potrebi.

 

Kremasta savijača s čokoladom – sastojci:

 

500 g kora za pite i savijače

 

Prvi nadjev:

3 jaja

3 žlice šećera

200 ml ulja

Pola šalice griza

200 ml jogurta

1 prašak za pecivo

 

Drugi nadjev:

 

Litra mlijeka

9 žlica šećera

3 vrećice pudinga od čokolade

 

Kremasta savijača s čokoladom – priprema:

 

Prvo napravi drugi nadjev. Mlijeko sipati u zdjelu, dodati šećer i pustiti da zakuha. Dio mlijeka odvojiti i pomiješati s pudingom. Puding umiješati u kipuće mlijeko, miješati dok se ne zgusne i odložiti sa strane kako bi se ohladilo.

 

Pripremite drugi nadjev za premaz kora. Umutite bjelanjke sa šećerom, dodajte žumanjke, ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo.

 

Pećnicu uključite na 180 stupnjeva. Za jednu štrudlu trebat će vam četiri kore pa ih tako podijelite. Ako želite manje štrudle možete motati i manje kora.

 

Prve tri kore premazati s mješavinom za premaz kora. Na četvrtu koru staviti puding samo na rub kore pa zarolati. Četvrta kora se ne premazuje nadjevom s grizom, već se samo uz rub stavi puding.

 

Ponoviti sve dok ne potrošite sve kore.

 

Savijače prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje pa premazati ostatkom nadjeva s grizom.

 

Peći oko pola sata, a kad se ohladi staviti u frižider na najmanje šest sati. Tek onda rezati i poslužiti.

 

Savjet: Savijaču možete puniti s bilo kojim drugim pudingom, a bobičasto voće odlično paše uz puding od vanilije, prenosi Zadovoljna.hr.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI