FOTO/ Neustrašivi Estonac

Mnogima je 'srce stalo' dok su ga gledali: Hodač po užetu priredio fantastičan šou na Old Town Street Festu u Mostaru

Zabava 10.09.23, 13:38h

Dok je hodao po traci razapetoj iznad rijeke Radobolje, pored poznate Krive ćuprije, Roose je izvodio trikove i akrobacije koji izazivaju nevjericu, prkoseći gravitaciji i poigravajući se sa ravnotežom (i živcima gledalaca)

 

 

 

 

Old Town Street Fest je već tradicionalan pratilac takmičenja Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva u Mostaru, a njegove posjetioce je iznenađujućim akrobatskim nastupom počastio sjajni hodač po traci Jaan Roose.
 

Nakon djučerašnjeg Red Bull Cliff Diving takmičenja na Starom mostu, na kojem su pobjede odnijeli Molly Carlson i Carlos Gimeno, dobra zabava nastavila se i u večernjim satima, druge noći Old Town Street Festa, koji je ove godine ponudio nastupe 14 izvođača na šest pozornica u Starom gradu.
 

Publika na Old Crew Pub stageu je, osim u odličnoj muzici, imala priliku da uživa i u adrenalinskoj zabavi. Naime, goste je specijalnim nastupom iznenadio i oduševio Estonac Jaan Roose, prvak u slackliningu odnosno hodanju i izvođenju trikova na traci.
 

Dok je hodao po traci razapetoj iznad rijeke Radobolje, pored poznate Krive ćuprije, Roose je izvodio trikove i akrobacije koji izazivaju nevjericu, prkoseći gravitaciji i poigravajući se sa ravnotežom (i živcima gledalaca).
 

Nakon nevjerovatnih skokova najboljih svjetskih skakača i skakačica sa Starog mosta tokom dana, Rooseove akrobacije iznad Radobolje bile su savršen način da se zaključi ovogodišnje gostovanje planetarne cliff diving elite u gradu na Neretvi.
 

Javnosti u našoj zemlji Roose se predstavio prije nekoliko godina, kada je iznenadio i zadivio Sarajlije „prošetavši“ po traci razapetoj između Uniticovih nebodera, popularnih „Mome i Uzeira“, istovremeno izvodeći trikove na visini od oko 80 metara.
 

Kriva ćuprija, koja premošćuje rijeku Radobolju, udaljena je 30-ak metara od Starog mosta. Ovaj most predstavlja minijaturnu verziju, svojevrsnog „malog brata“ većeg i poznatijeg mosta s UNESCO-ovog popisa Svjetske kulturne baštine, mada je po datumu izgradnje nešto stariji.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI