U režiji Dine Mustafića

Teatarski spektakl 'Ljetopis o Kralju Tvrtku' u BKC-u 19. septembra

Kultura 08.09.23, 12:13h

Teatarski spektakl 'Ljetopis o Kralju Tvrtku' u BKC-u 19. septembra
Tekst se bavi životom velikog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića i dramski je prikaz ove velike historijske ličnosti BiH i Balkana

 

 

Teatarski spektakl „Ljetopis o Kralju Tvrtku“ u režiji Dine Mustafića bit će izveden u Velikoj dvorani JU „Bosanski kulturni centar KS“, u utorak, 19. septembra u 20 sati. Predstava je nastala po istoimenom romanu Jasmina Imamovića, dok je dramatizaciju uradio poznati dramski pisac Željko Hubač

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti u BKC-u na biletarnici i putem sistema Kupikartu.ba. 

Tekst se bavi životom velikog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića i dramski je prikaz ove velike historijske ličnosti BiH i Balkana. Akcent dramske predstave je na unutrašnjim odnosima njegovog porodičnog i društvenog okruženja u kojem je živio i djelovao. Predstava je istovremeno i melodrama o privatnom životu Kralja Tvrtka.

Autorsku ekipu projekta, osim Dine Mustafića i Željka Hubača, čine renomirani umjetnici iz BiH: scenograf Osman Arslanagić, kostimograf Amra Zulfikarpašić, dok je muziku komponovao Damir Imamović. 


U predstavi igraju poznati bh. glumci: Muhamed Hadžović, Aldin Omerović, Kaća Dorić, Helena Vuković, Vanja Matović, Mirna Jogunčić, Mirza Ćatibušić, Elmir Krivalić, Mehmed Porča, Enes Salković.

Projekat je nastao uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta  KS i drugih partnera i sponzora.


Producenti projekta su:  JU "Bosanski kulturni centar KS" i UG „Scena“.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI