KULTURA NA ULICE 2023

Sarajevo Matinée donosi poslasticu za ljubitelje elektronske scene: Cjelodnevna zabava na otvorenom ispred Narodnog pozorišta

Kultura 07.09.23, 12:16h

Sarajevo Matinée donosi poslasticu za ljubitelje elektronske scene: Cjelodnevna zabava na otvorenom ispred Narodnog pozorišta
Sarajevo Matinée je najpopularniji brend za evente na kojima osim dobre muzike posjetiocima nudi zanimljivu kombinaciju umjetničkih performansa, muzike, slikarstva, Street arta, gastro kutaka, fotografije i video produkcije

 

 

Trenutno najpopularniji brend za evente elektronske muzike i specijalno osmišljene i kreirane cjelodnevne događaje, te specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!“ 9. 9. sa početkom u 15:00 sati, na pozorišnom Trgu Susan Sontag, biće domaćini svim ljubiteljima elektronske scene i dobre cjelodnevne zabave.


- Sarajevo Matinée donosi jedinstvenu kombinaciju deep, progressive, melodičnog housea i techna, stvarajući setove ispunjene energijom koja pokreće plesne podije i transformira svaki prostor u kojem se nađu.


Vaše je samo da dođete u dobrom raspoloženju jer za dobru muziku zaduženi su dobro poznati 20DD, Alain, Coem, Calkins, a naš tradicionalni live act painting će ovaj put bit zamijenjen nečim što do sada niste imali priliku vidjeti – poručuju organizatori Sarajevo Matinée. 

 

vh-knu-2023-36

Kao iznenađenje specijalni umjetnički program donose partneri iz najšarenijeg festivala u gradu - Fasada festival.


Sarajevo Matinée je najpopularniji brend za evente na kojima osim dobre muzike posjetiocima nudi zanimljivu kombinaciju umjetničkih performansa, muzike, slikarstva, Street arta, gastro kutaka, fotografije i video produkcije.


Programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice!“ održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.


Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI