niz iznenađenja za gledaoce

Dokumentarni četvrtak na FTV: Sezonu otvara film o Brani Likiću, bh. kompozitoru, producentu i izvođaču

Mediji 29.08.23, 12:56h

Dokumentarni četvrtak na FTV: Sezonu otvara film o Brani Likiću, bh. kompozitoru, producentu i izvođaču
Sezonu 7. septembra otvara dokumentarni portret „Brano“ u režiji Nedžada Begovića

 

 

U program Federalne televizije i ove sezone vraća se ciklus „Dokumentarni četvrtak“. Četvrtkom, nakon „Dnevnika D“, gledatelje očekuje čitav niz dokumentarnih iznenađenja. „Sara“, „Čizma“, „Hajro“, samo su neki od naslova koji su nastali u produkciji Federalne televizije, a koje će gledaoci moći vidjeti. 


- Istovremeno, u pregovorima smo sa nekim od najvažnijih regionalnih autora kako bi dobili i filmove iz vanjskih produkcija i emitovali ih na našem kanalu. Tako očekujemo da ćemo na jesen prikazati i naslove kao što je nagrađivani 'Cinema comunisto' Mile Turaljić, i jako zanimljivi i poučni 'Što da se radi?' Gorana Devića - poručuju iz redakcije Dokumentarnog programa Federalne televizije.  


Sezonu 7. septembra otvara dokumentarni portret „Brano“ u režiji Nedžada Begovića. Ovo je priča o Brani Likiću, bosanskohercegovačkom kompozitoru, producentu i izvođaču. Muzičku karijeru započeo je početkom 1970-ih kada je bio jedan od osnivača rok grupa „Oni“ i „Formula 4“ (zajedno sa Ljubišom Racićem), gdje je stekao muzičko iskustvo. Godine 1975. osnovao je vlastitu grupu Rezonansa sa kojom je nastupao širom Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije. Tokom 1977. godine odsvirali su približno stotinu koncerata na radnim akcijama, a učestvovali su na festivalima „Vaš šlager sezone“, „Festival revolucionarne pjesme“ u Mostaru, na proslavi Kongresa USAOJ-a. Sa grupom Rezonansa bio je i učesnik „Međunarodnog festivala revolucionarnih pjesama“ u Istočnom Berlinu. Krajem 1970-ih osnovao je rok grupu Baglama bend, sa kojom je snimio nekoliko singl ploča i LP-a. 


Dokumentarni film "Brano" prikazuje se u programu Federalne televizije u četvrtak, 7. septembra, u 20:45 sati.

 

(DEPO PORTAL/ad)
 

 

BLIN
KOMENTARI