VIDEO/ Varnice na press konferenciji

Konaković otkrio da je Hayat prodao prava Telekomu Srbije, Švrakić mu uzvratio: 'Lažov i izdajnik, spreman udariti novinarku!'

Front 25.08.23, 14:34h

Konaković otkrio da je Hayat prodao prava Telekomu Srbije, Švrakić mu uzvratio: 'Lažov i izdajnik, spreman udariti novinarku!'
Telekom Srbije prodaje prava jedne TV kuće za BiH, sad će njen direktor nešto pisati o meni na Facebooku. Televizije na kojoj ja nisam bio od kada sam napustio SDA. To je pitanje interesa bošnjaštva ili bosanstva. To je super tema, ja ću se njom baviti - rekao je Konaković

 

 

 

Press-konferencija lidera Trojka ponovo se pretvorila u žestoku raspravu s novinarima, a lider NiP-a Elmedin Konaković otkrio je da ‘patriotske’ televizije poput TV Hayat prodaju svoja prava Srbiji, prenosi Raport.


Nermin Nikšić, Edin Forto i Elmedin Konaković zakazali su press kako bi govorili o svojim politikama, ali i o navodnom kriminalu kojeg su otkrili, a za koji su glavnoosumnjičeni kadrovi SDA.


Ali, rasprave su krenule na pitanju o BH Telecomu i pravima za prenos brojnih sadržaja – prije svega nogometnih – koja je uglavnom kupio Telekom Srbije, evrpskim zakonima i – Upravi za indirektno oporezivanje.


Konaković je prvo govorio da predsjednik Srbije ima ozbiljan projekat kojim je javnim preduzećima napravio prodor u druge države i provlači političke interese.


Onda je kazao da BH Telecom mora imati svoj interes, ali…


- One televizije koju govorite da smo se samogranatirele na Markalama su dobivale ogromne cifre od BH Telecoma. U tim slučajevima nema priče o ekonomiji nego i državi - naveo je on.


Dalje je otkrio šokantan podatak o televizijama u BiH.


- U BiH postoje televizije koje se busaju u patriotska prsa više od drugih, a koje su svoj program za inostranstvo prodale Telekomu Srbije. I to kažu nije ni nenormalno, ali postoje one televizije koje se najviše busaju u patriotska pa su svoje prava prodala i za BiH. Telekom Srbije prodaje prava jedne TV kuće za BiH, sad će njen direktor nešto pisati o meni na Facebooku. Televizije na kojoj ja nisam bio od kada sam napustio SDA. To je pitanje interesa bošnjaštva ili bosanstva. To je super tema, ja ću se njom baviti - rekao je Konaković.


Onda su počela stizati pitanja novinarke Hayata o evropskim zakonima, ali i o zgradi Uprave za indirektno oporezivanje. Konkretno da li su evropski zakoni zaista evropski i zbog čega se SNSD-u prepustila i Uprava, iako je SDP insistirao na tome da će oni postaviti svog direktora.


Forto je kazao da ništa od toga nije tačno i da su evropski zakoni evropski, a da SNSD-u ništa nije dato.


Onda se ponovo javio Konaković obraćajući se novinarki Hayata.


- Vi radite na televiziji koja je prodala prava Telekomu Srbije. Dok mi sjedimo ovdje, Telekom Srbije će vaš program nuditi na prodaju operaterima. Zgrada UIO u Banjoj Luci će biti vlasništvo BiH. Sve zakonske procedure će biti ispoštovane - rekao je Konaković.


- Direktor UIO bio je Hrvat, sada je Srbin. A nas Bošnjaci sa vaše televizije prozivaju da dajemo bošnjačke pozicije - rekao je on.


Novinarka je pitala zašto se obraća njoj.


- Pa zato što ste me vi pitali - odgovorio je on.


Ona je kazala da Konaković nije fer.


- Ja sam ovdje kao novinar, a ne kao vlasnik nečega. Vi govorite 'vaša kuća' - navela je novinarka.


- Vaša kuća na kojoj radite pravi od mene izdajnika moje zemlje, krv sam za nju dao. 4 godine i 22 dana imam rovova, oni koji vam pišu pitanja nemaju. I pišu o mojoj izdaji. Zašto vam je direktor prodao prava Telekomu Srbije - rekao je Konaković.


Novinarka je kazala da je i njen otac poginuo, a Konaković je kazao da on ne govori o njoj nego o TV kući u kojoj rad i njenim šefovima.


- Nedozvoljam laži, imam emociju, ništa vama lično nisam rekao, rekao sam za televiziji u kojoj radite, nikakva imena nisam spominjao dok vi niste postavili pitanja kako smo izdali nešto - rekao je Konaković.


Zanimljivo, kako je i predvidio, na Facebooku se javio vlasnik Hayata Elvir Švrakić.


On se nije oglasio o tome da li je prodao TV prava svoje kuće Telekomu Srbije, piše Raport


- Prvi put komentarišem ovoga Konakovića. Odgovorno tvrdim javno da je lažov i izdajnik. A očito da je spreman i udariti novinarku. Ovakvi moraju otići sa bh političke scene. A permanentno se prikriva napadima na ostale. Psihijatrijski slučaj - naveo je Švrakić.


Cijelu žučnu raspravu tokom press konferencije možete pogledati u videu:

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI