PROMOCIJA U OKVIRU 'AVANTURA FILM FESTIVALA'

Suočavanje sa vlastitim demonima: Knjiga 'Blank', intimna ispovijest Feđe Štukana, i dalje izaziva ogromnu pažnju

Kultura 23.08.23, 10:23h

Suočavanje sa vlastitim demonima: Knjiga 'Blank', intimna ispovijest Feđe Štukana, i dalje izaziva ogromnu pažnju
Knjiga predstavlja vrhunsko štivo, intimne ispovijesti jednog glumca, čovjeka koji je odrastao u burnim vremenima rata, bitno i vrijedno svjedočanstvo kulturno-umjetničke scene Sarajeva, ali i više od toga

 

    


U okviru „Avantura film festivala“ zapažen događaj bila je promocija knjige „Blank“ autora Feđe Štukana, jednog od vodećih glumaca u regiji. Jučerašnja promocija privukla je pažnju brojnih posjetilaca i predstavila dublje nijanse života ovog talentiranog umjetnika…


„Blank“ je knjiga koja predstavlja duboko lično putovanje Feđe Štukana, ispričano kroz različite faze njegovog života, od njegovih ratnih iskustava do borbe s heroinom, te kasnije preobrazbe u glumu i aktivizam. Knjiga je uvrštena u obaveznu literaturu u srednjim školama u BiH, regiji, pa i Londonu.

 

durakovic-stukan


Knjiga predstavlja vrhunsko štivo, intimne ispovijesti jednog glumca, čovjeka koji je odrastao u burnim vremenima rata, bitno i vrijedno svjedočanstvo kulturno-umjetničke scene Sarajeva, ali i više od toga. Dugogodišnji režiser i scenarista, Jasmin Duraković istaknuo je važnost knjige kroz prizmu introspektivnosti koja hrabro naglašava suočavanje s vlastitim demonima i traženja pozitivnih promjena.


S promocijama poput ove, ‘Avantura film festival’ širi svoju platformu, ne samo na film, nego registruje i promovira sve ono što je umjetnost, povezanost i multidisciplinarnost.


Više pogledajte u prilogu RTVUSK.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI