(NE)UGODAN ODMOR

Šest porodica prevareno za ljetovanje na istu foru: Turisti raskrinkali prevaru s jeftinim apartmanima u popularnom ljetovalištu

Lifestyle 28.07.23, 08:52h

Šest porodica prevareno za ljetovanje na istu foru:  Turisti raskrinkali prevaru s jeftinim apartmanima u popularnom ljetovalištu
Međutim, iako se ovakve stvari obično završavaju tako što prevarant nestane, pod pritiskom javnosti i objelodanjivanjem prepiski i potvrda o uplaćenom novcu

 

Na grupi koja okuplja ljude koji ljetuju u Grčkoj jedan slučaj prevare izazvao je mnogo pažnje.

 

Prevare s iznajmljivanjem lažnih apartmanima u Grčkoj aktuelne su i ove godine, a jedna je razotkrivena unutar Facebook stranice „Grčka info“ nakon inicijalne objave da je prevarena porodica iz Srbije koja je sa bebom došla u Nei Pori gdje su i saznali da apartman koji su platili ne postoji.

 

- Porodica sa bebom je jutros stigla u Nei Pori u smještaj koji ne postoji. Uplatili su depozit 100 eura u Srbiji navodnom „bratu“ osobe koja „izdaje“ smještaj. Prevarant vjerovatno uopšte ni ne izdaje smještaj već je nonšalantno ušao u grupu, postavio primamljiv oglas i moguće od više ljudi uzeo par stotina eura depozita na ime smještaja koji ne postoji. S obzirom da mu je akcija bila „uspješna“ računajte da će se ponovo pojaviti u grupama sa nekim drugim smještajem na nekoj novoj destinaciji. Prevarantu ni to nije bilo dovoljno već je ovim ljudima prvo pomjerio dolazak za jedan dan pa su nekako uspjeli da nađu smještaj i prespavali u Leptokariji u uvijerenju da će ujutru preći u smeštaj koji su platili. Jutros u Nei Poriju su shvatili da smještaj ne postoji, a prevarant je u međuvremenu imao i udes pa je završio u bolnici u Atini?! Sliku na Viberu smo prekrili jer ne znamo čija slika je iskorištena za prevaru. Još jednom upozoravamo sve turiste da vode računa kome uplaćuju ljetovanje - napisali su administratori.

 

Ubrzo su počele da se javljaju i druge žrtve istog prevaranta, koji je, kako se ispostavilo, osim u Nei Poriju, nudio i apartmanski smještaj u Polihronu.

 

- Istoj osobi su uplatile novac još tri porodice koje tek treba da idu na ljetovanje pa ne mogu zvanično potvrditi da će i oni ostati bez smještaja dok do toga ne dođe. Jedna porodica je uplatila 200 eura (za dvije porodice) + jedna porodica je uplatila 50 eura - objavljeno je na grupi.

 

Na kraju je na stranici Grčka info objavljeno da je prevareno ukupno šest porodica od kojih je četiri iz Srbije, a dvije iz Makedonije, koje su uplatile depozit 50%. Međutim, iako se ovakve stvari obično završavaju tako što prevarant nestane, pod pritiskom javnosti i objelodanjivanjem prepiski i potvrda o uplaćenom novcu, ovaj je navodno krenuo da vraća novac.

 

- Izgleda da je shvatio ozbiljnost situacije i da je počeo da vraća novac. Dvjema porodicama je juče navodno vratio 200 eura, a obećao je da će vratiti i ljudima iz Nei Porija. To svakako ne znači da neće nastaviti čim se stiša situacija ili da se neće pojaviti neko novi. Došli smo do zaključka da prevarant ima nekoliko lažnih muških i ženskih profila na FB i Viberu. On je navodno u Grčkoj, a pare se daju njegovom navodnom bratu u Srbiji. Pretpostavka je da on uzima te pare u Srbiji i da brat ne postoji. „Izdaje“ nepostojeći smeštaj i smeštaj sa Booking sajta od drugih vlasnika. Apartmane čija je cena na Bookingu 195 eura daje ljudima za 65 eura. Ne nasedajte! - poručili su administratori grupe.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI