MNOGI JOJ SE DIVE

"Pljunuli su me i skinuli hidžab': Poznata influenserka preživjela dramu u autobusu, a šta je doživjela na pijaci u Hrvatskoj?

ŽENA iN 15.07.23, 20:53h

Mnogi su oduševljeni njenim kulinarskim sposobnostima, a ona je tako razbila sve predrasude o dotjeranim i lijepim djevojkama

 

 


Dok je nošenje hidžaba nekada bilo tabu, danas je sve više prelijepih, mladih djevojaka koje ponosno nose hidžab i prezentuju islam u najboljem svjetlu. One su dokaz da spoj modernog i tradicionalnog i te kako može da funkcioniše, a mnogima daju inspiraciju.


Jedna od nih je Bara Bolat, fud blogerka, šnajderka i zvijezda sa hidžabom YouTuba, Instagrama i TikToka. Ima 28 godina i rođena je u Beču, a porijeklom je iz Tunisa.


Austrijska tiktokerka poznata je po svojim kulinarskim sadržajima zahaljujući kojima je stekla na milione pratilaca. Takođe, osnovala je brend "Baraa Innocence" i prodaje hidžabe – često baš njih nosi u svojim videima i ujedno ih reklamira.


Mnogi su oduševljeni njenim kulinarskim sposobnostima, a ona je tako razbila sve predrasude o dotjeranim i lijepim djevojkama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baraa Bolat (@baraabolat)


Poznata muslimanka i kreatorka digitalnog sadržaja prije dvije godine doživjela je neprijatnost u Beču kada su je "pljunuli" i "skinuli joj hidžab" u autobusu. Bara Bolat je tada ispričala da je fizički povrijeđena i napadnuta jer je nosila hidžab. Ona je cijeli incident podijelila na platformi društvenih medija TikTok, piše Zadovoljna.rs.


- Ovo me je zaista uznemirilo, nisam baš znala kako da reagujem jer sam se prvi put našla u takvoj situaciji - ispričala je i opisala kako joj je prišla žena, skinula joj hidžab i rekla joj da se "vrati u Tursku", uz rasističke i islamofobične poruke. A onda ju je pljunula usred pandemije, što je tada Bara podijelila sa svijetom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baraa Bolat (@baraabolat)


Na svom kanalu na TikToku nedavno je podijelila snimak sa pijace u Hrvatskoj, gdje se iznenadila ljubaznošću ljudi, iako su je upozoravali da je ta zemlja islamofobična. Međutim, njeno iskustvo bilo je posve drugačije.


Osim što vodi svoj biznis i piše knjigu, lijepa Bara je humanitarka koja kuha za izbjeglice iz Siriije i živi vedar život punim plućima. I veoma je duhovita.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baraa Bolat (@baraabolat)

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI