Zanimljiva teorija

Ima li istine u ovome, ugledni list tvrdi: 'Sada znamo šta se dogodilo s koronom, u sve se uplela vojska...'

Mediji 12.06.23, 10:41h

Ima li istine u ovome, ugledni list tvrdi: 'Sada znamo šta se dogodilo s koronom, u  sve se uplela vojska...'
Znanstvenici širom svijeta izvorno su vjerovali da je epidemija prirodna, no teorija o curenju iz laboratorija posljednjih je mjeseci stekla vjerodostojnost naročito nakon što je FBI podržao teoriju

 

 

Znanstvenici u kineskom gradu Wuhanu radili su zajedno s kineskom vojskom na kombiniranju najsmrtonosnijih virusa na svijetu prije početka pandemije Covida. To su rezultati istrage koju je proveo ugledni britanski The Sunday Times koji tvrdi da američki istražitelji vjeruju da je jedan od razloga zašto nema objavljenih informacija o tom radu je što je isti napravljen u saradnji s istraživačima kineske vojske.

 

Američki su istražitelji navodno ispitali presretnutu komunikaciju i stigli do zaključka da su kineski znanstvenici vodili tajni projekt na Institutu za virusologiju Wuhan.

 

The Sunday Times tvrdi da su pregledali stotine dokumenata, uključujući povjerljiva izvješća, interne dopise, znanstvene radove i e-mail korespondenciju te da je institut u Wuhanu bio angažiran u sve rizičnijim eksperimentima na koronavirusima koje je prikupio iz pećina šišmiša u južnoj Kini.

 

Znanstvenici širom svijeta izvorno su vjerovali da je epidemija prirodna, no teorija o curenju iz laboratorija posljednjih je mjeseci stekla vjerodostojnost naročito nakon što je FBI podržao teoriju, piše The Sunday Times, a prenosi Jutarnji.hr.

 

Nadalje, Sunday Times je objavio da je laboratorij prestao objavljivati ​​svoje nalaze 2016. nakon što su istraživači otkrili novu vrstu koronavirusa u rudarskom oknu u Mojiangu u pokrajini Yunnan gdje su ljudi umirali od simptoma sličnih Sarsu. Smrtni slučajevi nisu prijavljeni.

 

- Tragovi papira počinju se mračiti - rekao je istražitelj za Times, te dodao:

 

- Tačno tada je započeo tajni program. Moje je mišljenje da je razlog zataškavanja Mojianga bila vojna tajna povezana s potragom za mogućnostima dvostruke namjene u virološkom biološkom oružju i cjepivima - ističe.

 

Navodi se i da američki istražitelji vjeruju da je vojni program trebao učiniti viruse iz rudnika zaraznijima za ljude i da je možda doveo do stvaranja virusa Covid-19 te da je procurio u grad Wuhan nakon laboratorijske nesreće.

 

- Postaje sve jasnije da je Institut za virusologiju Wuhan bio uključen u stvaranje, promicanje i zataškavanje pandemije Covid-19 - zaključio je jedan od istražitelja, prenosi Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI