'Rent-a-car'

Akcija u Trebinju: Uhapšeno šest osoba, pronađena droga

Hronika 10.06.23, 10:46h

Akcija u Trebinju: Uhapšeno šest osoba, pronađena droga
Iz Policijske uprave Trebinje su naglasili da nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga

 

Šest osoba iz Trebinja uhapšeno je u operativnoj akciji "Rent-a-car", usmjerenoj na sprječavanje zloupotrebe opojnih droga, saopćeno je danas iz trebinjske Policijske uprave.

 

Uhapšene su osobe inicijala N.M, Đ.M, L.P, M.N, V.N. i N.Ć. u akciji koja je jučer završena, navodi se u saopćenju.

 

Pripadnici trebinjske Policijske uprave prethodno su izvršili pretrese tih osoba i putničkog automobila jednog privrednog subjekta iz Trebinja.

 

- N.M, Đ.M, L.P, M.N, i V.N. su lišeni slobode nakon pretresa, dok je osoba inicijala N.Ć. pronađena i uhapšena u večernjim časovima istog dana - ističe se u saopćenju.

 

Iz policije su naveli da su prilikom pretresa osobe inicijala M.N. pronađene tri precizne digitalne vage, papiri sa zabilješkama o imenima i novčanim iznosima i plastična kutija, ukupne težine 500 grama u kojoj se nalazi nepoznata bijela praškasta materija.

 

- Također je u toku akcije, 10. marta pronađena i crna transportna vreća, težine 22 kilograma u kojoj se nalazila droga marihuana – skank - ističe se u saopćenju.

 

Operativna akcija je realizovana pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i usmjerena je na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na području Trebinja.

 

Iz Policijske uprave Trebinje su naglasili da nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI