VIDEO/ KAKO ĆE IZGLEDATI

Bingo i Tehnograd planiraju gradnju stambeno-poslovnog kompleksa, mijenja se dio Regulacionog plana 'Solana Sjever'

Biznis Klub 09.06.23, 11:33h

Bingo i Tehnograd planiraju gradnju stambeno-poslovnog kompleksa, mijenja se dio Regulacionog plana 'Solana Sjever'
"Tehnograd“ d.o.o. za građevinarstvo i inženjering Tuzla i “Bingo“ doo Tuzla kao vlasnici dijela zemljišta u okviru obuhvata Regulacionog plana i kao zainteresovani investitori podnijeli su inicijativu za izmjenu dijela Regulacionog plana

 

 

U Gradskoj upravi Tuzle, u srijedu 7.juna održana je 6. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle. Sjednicom je predsjedavao gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, a između ostaloga razmatrani je i materijal izmjene "Solana Sjever“ u Tuzli i planiranog projekta na toj lokaciji.


UO Zavod za urbanizam Grada Tuzla izradio je Regulacioni plan prostorne cjeline „Solana Sjever“ u Tuzli u aprilu 2015. godine, za koji je od strane Gradskog vijeća Tuzla donesena Odluka o usvajanju i Odluka o provođenju navedenog Regulacionog plana, prenosi Akta.ba.


S obzirom da u proteklom periodu nije realizovana izgradnja nijednog planiranog objekta, te da su “Tehnograd“ d.o.o. za građevinarstvo i inženjering Tuzla i “Bingo“ doo Tuzla kao vlasnici dijela zemljišta u okviru obuhvata Regulacionog plana i kao zainteresovani investitori podnijeli inicijativu za izmjenu dijela Regulacionog plana, koja je i usvojena na dvadesetšestoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 27.04.2023. godine, donesena je i Odluka o pristupanju drugoj izmjeni dijela Regulacionog plana prostorne cjeline „Solana Sjever“ u Tuzli, koja se nalazi na zapadnom dijelu prostorne cjeline i zauzima površinu od cca 2,22 ha.


Izmjene bi se odnosile na usaglašavanje ranije predloženog rješenja izgradnje stambeno-poslovnih objekata sa realnim potrebama investitora i koje bi omogućile realizaciju investicije.


Plan regulacije definiše izmjene horizontalnih i vertikalnih gabarita planiranih objekata. Imajući u vidu da ovom izmjenom regulacionog plana nisu predviđene bitne intervencije u dispoziciji i namjeni objekata, zadržan je koncept saobraćaja iz osnovnog plana.


Predložena idejna rješenja ostale infrastrukture za zadržavaju i primjenjiva su.


Isto se odnosi i na Moluški potok koji je prema idejnom rješenju iz ovog plana predviđen za regulisanje u zatvorenom podzemnom profilu odgovarajućih tehničkih elemenata.


Drugom izmjenom Regulacionog plana, osim promjene horizontalnih gabarita i spratnosti objekata, te manje izmjene saobraćaja u okviru obuhvata, nisu planirane nikakve druge intervencije u pogledu nivelacionih podataka, hortikulturnog uređenja, društvene i komunalne infrastrukture i sl.

 

 

(DEPO PORTAL/ad9

 

 

BLIN
KOMENTARI