NOVI DETALJI

U toku akcija policije: Zapečaćen još jedan parking u Sarajevu

Hronika 09.06.23, 10:04h

U toku akcija policije: Zapečaćen još jedan parking u Sarajevu
U toku je, prema saznanju, zapljena navedne imovine i to po odluci Federalne agencije za upravljanje nelegano stečenom imovinom

 

U Starom Gradu u Sarajevu zapečaćen je još jedan parking koji se, kako saznaje N1, dovodi u vezu sa Admirom Arnautovićem Šmrkom i koji se navodio u predmetu Start u kojem je uhapšen načelnik ove lokalne zajednice Ibrahim Haždibajrić. Ranije je zapečaćen i parking na Bistriku u Sarajevu na Trgu Austrije.

 

Ovo su aktivnosti po odluci Federalne agencije za upravljanje nelegalno stečenom imovinom po nalogu Suda BiH.

 

Policija je akciju počela na parkingu na Trgu Austrije, a tokom dana će biti izvršena zapljena više parkinga i jedna firma.

 

U toku je, prema saznanju, zapljena navedne imovine i to po odluci Federalne agencije za upravljanje nelegano stečenom imovinom.

 

- Na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je “EuroPark” d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1 - stoji u obavještenju federalne agencije koje se nalazi na zapečaćenom parkingu.

 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su za N1 su kazali da pružaju asistenciji Federalnoj agenciji za upravljanje nelegalno stečenom imovinom.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

BLIN
KOMENTARI