VIJEĆE MINISTARA DONIJELO ODLUKU

Ko je u BiH ostvario akumilirani višak prihoda od blizu 17 miliona KM? Evo kako će se raporediti i kome uplatiti...

Mediji 07.06.23, 17:08h

Ko je u BiH ostvario akumilirani višak prihoda od blizu 17 miliona KM? Evo kako će se raporediti i kome uplatiti...
Prema Odluci, sedam milijuna KM će se koristiti za nabavu i opremanje poslovnih prostora za potrebe regionalnih sektora RAK-a u Banjaluci (tri milijuna KM) i Mostaru (dva milijuna KM) te za adaptaciju poslovnih prostorija u Sarajevu u sjedištu RAK-a (dva milijuna)...

 

 


Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, donijelo je Odluku o načinu korištenja sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Bosne i Hercegovine utvrđenih 31.12.2021. godine u iznosu 16.754.512,68 KM.


Prema Odluci, sedam milijuna KM će se koristiti za nabavu i opremanje poslovnih prostora za potrebe regionalnih sektora RAK-a u Banjaluci (tri milijuna KM) i Mostaru (dva milijuna KM) te za adaptaciju poslovnih prostorija u Sarajevu u sjedištu RAK-a (dva milijuna), u ulicama Mehmeda Spahe i Sime Milutinovića.


Preostala sredstva, u iznosu od 9.754.512,68 KM, bit će doznačena s računa RAK-a na Jedinstveni račun trezora u institucijama Bosne i Hercegovine i koristit će se za podršku razvoja i unapređenja sektora komunikacija u BiH, u skladu s posebnim odlukama Vijeća ministara BiH, a na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, saopćeno je iz VMBiH.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI