Ko će učestvovati iz regiona?

Seks kao sport: Šta je 'Švedski seksualni savez' i da li uopće postoji Evropsko prvenstvo u seksu?

DEPO PLUS 07.06.23, 13:21h

Seks kao sport:  Šta je 'Švedski seksualni savez' i da li uopće postoji Evropsko prvenstvo u seksu?
Tačno je da "evropsko prvenstvo" koje organizuje "švedski seksualni savez" nije nikakvo evropsko takmičenje, već se radi - privatnom o događaju za odrasle

 

 

"Vijest" da je Švedska prva zemlja koja je "registrovala" seks kao sport i da organizuje prvenstvo u tom "sportu", izazvala je ogromnu pažnju. No, provjera ovih informacija pokazala je da se radi o nečemu posve drugom - seks, ipak, nije sport u Švedskoj, a "prvenstvo" koje se tamo organizuje zapravo je privatni događaj za odrasle.


U prvobitno objavljenom tekstu navedeno je da je seks zvanično registrovan kao sport i od sutra (08.06.2023., op.red) u Goteborgu počinje prvo Evropsko prvenstvo u ovom sportu.


Evropsko prvenstvo trajat će šest sedmica, a učesnici će se takmičiti u 16 disciplina. Svaka disciplina trajat će od 45 minuta do jednog sata.


- Kao i bilo koji drugi sport rezultati u seksu zahtijevaju trening. Logično je onda da se ljudi počnu takmičiti u ovom aspektu - rekao je novinarima predsjednik švedske seks federacije Dragan Bratić.


Bosna i Hercegovina neće imati svog predstavnika, ali kada je u pitanju region među takmičare se uvrstila i Hrvatska.


Među učesnicima su i takmičari iz Španije, Finske, Portugala, Francuske, Grčke, Ukrajine, Velike Britanije, Rusije i Rumunije - navedeno je u prvobitnoj objavi.


Nakon provjere: Šta je "Švedski seksualni savez" i da li postoji Evropsko prvenstvo u seksu?


Međutim, DW u svojoj analizi navodi da je cijela priča oko navodnog prvenstva u seksu u Švedskoj počela tako što je Dragan Bratić zaista podnio zahtijev Švedskoj sportskoj konfederaciji da se seks uvrsti u listu sportova. Njegov zahtjev je odbijen.

    
Göteborgs-Posten, jedan od najvećih dnevnih listova na švedskom jeziku, objavio je da iza cijele drame stoji Šveđanin po imenu Dragan Bratić.
    

Prema pisanju ovog lista, Bratić je vlasnik nekoliko striptiz klubova i htio je da se seks klasifikuje kao sport. On je u januaru ove godine podnio zahtjev za članstvo u konfederaciji. Švedska sportska konfederacija potvrdila je za DW da postoji osoba koja je tvrdila da postoji seksualni savez i prijavila se za članstvo, ali je zahtjev odbijen u maju.
    

- Švedska sportska konfederacija je skrenula pažnju na činjenicu da se u nekim međunarodnim medijima trenutno širi vijest da je seksualni savez postao članica Švedske sportske konfederacije. To je lažna informacija sa ciljem da se blati švedski sport i Švedska - navela je Setzman u saopćenju.


Dakle, tačno je da "evropsko prvenstvo" koje organizuje "švedski seksualni savez" nije nikakvo evropsko takmičenje, već se radi - o privatnom događaju za odrasle.

 

 

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI