Pred utakmicu sa Portugalom i Luksemburgom

Hadžibegić ne može računati na još jednu bitnu kariku: Moći ćemo to nadomjestiti

Sport 06.06.23, 12:05h

Hadžibegić ne može računati na još jednu bitnu kariku: Moći ćemo to nadomjestiti
Hadžibegić vjeruje da će imati kadar koji će nadomjestiti nedostatak Krunića i Demirovića

 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić otkazao je dolazak na okupljanje A reprezentacije BiH zbog povrede, a ista stvar se dogodila i sa Ermedinom Demirovićem.

 

Selektor BiH Faruk Hadžibegić neće moći računati na ovaj dvojac na utakmicama protiv Portugala i Luksemburga.

 

Hadžibegić je iskoristio dodatni spisak i na okupljanje pozvao debitanta Saida Hamulića, napadača Toulousea, te Sanjina Prcića, veznjaka Strasbourga.

 

- Kako sam i najavio, nakon utakmica za vikend, donio sam odluku o igračima, koji će biti dio tima za utakmice protiv Portugala i Luksemburga. Najprije bih izrazio žaljenje što sa nama u ovom kvalifikacijskom prozoru neće biti Rade Krunić i Ermedin Demirović, kojima želim što brži oporavak. Njih dvojicu će na spisku zamijeniti Sanjin Prcić i Said Hamulić, kojem želim dobrodošlicu u bh. tim - kazao je Hadžibegić, te dodao da vjeruje da će imati kadar koji će nadomjestiti nedostatak Krunića i Demirovića.

 

-  Sutra počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu - dodao je selektor BiH.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI