Legendarni napadač

Ibrahimović je, osim golova, poznat i po kultnim izjavama: Ovo su neke od njih

Sport 05.06.23, 21:03h

Ibrahimović je, osim golova, poznat i po kultnim izjavama: Ovo su neke od njih
Tražimo stan. Ako ga ne nađemo, kupit ćemo hotel, rekao je kada su ga pitali gdje će živjeti sa suprugom po dolasku u PSG

 

 

Legendarni Zlatan Ibrahimović jučer je objavio kraj svoje fenomenalne karijere.

 

Harizmatični Šveđanin bh. korijena iza sebe ostavlja 573 pogotka i 32 osvojena trofeja. Postigao je nekoliko spektakularnih golova, a osim majstorija na terenu poznat je i po svojim izjavama.

 

Prisjetit ćemo se nekih od njegovih najlegendarnijih izjava koje su nasmijale javnost.

 

- Ono što John Carew radi s loptom, ja mogu s narančom - rekao je nakon što je Carew njegove trikove nazvao besmislenim.

 

- Krenuo sam lijevo, on je uradio isto. Onda sam krenuo desno, on je uradio isto. Onda sam ponovo krenuo lijevo, a on je otišao po hot-dog - rekao je o driblingu protiv Liverpulovog defanzivca Stefana Henčoza.

 

- Nikad je nisam upoznao. Ali kad se upoznamo, izlazit ću s njom - odgovorio je na pitanje koja mu je najljepša žena na svijetu.

 

- Dođi kod mene u kuću i vidjet ćeš jesam li gay. I povedi svoju sestru - rekao je kada su ga pitali da li je homoseksualac.

 

- Neću biti kralj Mančestera, bit ću bog Mančestera - kazao je kad je stigao u Junajted referirajući se na nadimak Erika Kantone.

 

- Kad kupite mene, kupili ste Ferrari. Ako imate Ferrari, utočite premium gorivo, odete na autoput i stisnete gas. Pep Gvardiola me natočio dizelom i vodio u vožnju po seoskoj cesti. Trebao je za to kupiti Fiat - rekao je o odnosu s tadašnjim trenerom Barcelone.

 

- Ne kupujem ženi poklone. Već ima Zlatana - odgovorio je na pitanje šta je kupio supruzi Heleni.

 

- Tražimo stan. Ako ga ne nađemo, kupit ćemo hotel - rekao je kada su ga pitali gdje će živjeti sa suprugom po dolasku u PSG.

 

- Ibrahimović: Samo Bog zna hoćemo li proći na Svjetskom prvenstvu; Novinar: Malo je teže pitati Boga to pitanje." Ibrahimović: Upravo razgovarate s njim.
 

- Nije istina da sam kupio Porsche. Kupio sam avion, on je puno brži.

 

- Svjetsko prvenstvo bez mene je bezveze za gledanje.

 

- Došao sam, vidio i osvojio. Hvala navijačima LA Galaksija koji su učinili da se opet osjećam živo. Htjeli ste Zlatana i dobili ste ga. Nema na čemu. Sad se vratite gledanju bejzbola.

 

- Sa 17 godina Venger me zvao na probu u Arsenal. Odgovorio sam mu kratko: "Zlatan ne ide na probe".

 

(Avaz, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI