BIVŠI OBAVJEŠTAJAC U CD-U

Munir Alibabić Munja ekskluzivno otkriva detalje prisluškivanih razgovora između Karadžića i Stanišića

Front 02.06.23, 19:23h

Munir Alibabić Munja ekskluzivno otkriva detalje prisluškivanih razgovora između Karadžića i Stanišića
Mnogo dokaza koje sam prikupio je korišteno u ovom i drugim predmetima pred Haškim sudom. Jedna od najvažnijih dokumentacija bili su transkripti na čijem prikupljanju su radili moji operativci. Prisluškivali smo Karadžića, Plavšićku, Stanišića, Mandića, Pejića…, rekao je Alibabić

 

 


Munir Alibabić Munja, bivši policajac i obavještajac, večeras je gostovao u "Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem".


Između ostaloga govorio je o tome kako je Obavještajna služba prisluškivala Radovana Karadžića, Biljanu Plavšić, Jovicu Stanišića...


- Mnogo dokaza koje sam prikupio je korišteno u ovom i drugim predmetima pred Haškim sudom. Jedna od najvažnijih dokumentacija bili su transkripti na čijem prikupljanju su radili moji operativci. Prisluškivali smo Karadžića, Plavšićku, Stanišića, Mandića, Pejića…, rekao je Alibabić.


Otkrio je, ekskluzivno, i neke detalje snimljenih razgovora:


- Kažu da sam se proslavio legalno prisluškujući neke pojedince. Na objektu Zlatište snimljeno je oko pet hiljada korisnih reprodukcija, a od toga preko stotinu razgovora Miloševića i Karadžića! Najmanje dvije stotine razgovora snimljeno je između Karadžića i Stanišića. Karadžić je u početku bio snishodljiv, a onda je procijenio da mu on može biti koristan. Karadžić je tražio usluge od Stanišića kada mu je neko smetao... Karadžić je preko Nenada Stevandića tražio da se jedan profesor koji mu je smetao odvede Stanišiću na “ribanje”!


 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI