ROK ŠEST MJESECI

Čović nakon sastanka u Mostaru: 'Krećemo s pripremama za izmjene Izbornog zakona BiH'

Front 01.06.23, 18:03h

Čović nakon sastanka u Mostaru: 'Krećemo s pripremama za izmjene Izbornog zakona BiH'
On je dalje naveo kako su razgovarali i o plinskim interkonencijama za koje su, kako je rekao, donesene sve odluke u Vijeću ministara BiH

 


Završen je sastanak lidera SDP-a, HDZ-a i SNSD u Mostaru.

 

Prvi se medijima obratio Dragan Čović. On je kazao da se pokušava stvoriti prihvatljiviji ambijent kako bi učinkovitije funkcionirale vlade, prenosi Raport.

 

- Čini mi se da s više ili manje problema to ide pristojno dobro i da se dobila jedna dinamika, kada je u pitanju Vijeće ministara. Mislim da to u Vijeću ministara funkcionira i da se odluke donose jednoglasno i to bi trebalo intenzivirati  - rekao je Čović.

 

On je kazao kako su ranije preuzeli obavezu od EU da usvoje 31 mjeru i da žele da se to usvoji u paketu.

 

- Malo zapinjemo u parlamentarnom radu i mislim da se radi na tome, da se osjeti šta je to parlamentarna većina - rekao je Čović.

 

On je istakao da su danas dogovorili da se krene s radom na izmjenama Izbornog zakona BiH.

 

- Da li smo po jednu osobu da krenemo u pripremu izmjena Izbornog zakona. Možda će to u prvom dijelu biti i izmjena CIK-a, ali i sve druge probleme koje imamo. To je naša obaveza jer imamo rok od šest mjeseci -  naveo je Čović.

 

Ta stranačka delagacija trebala bi napraviti podlogu, rekao je lider HDZ-a.

 

On je dalje naveo kako su razgovarali i o plinskim interkonencijama za koje su, kako je rekao, donesene sve odluke u Vijeću ministara BiH.

 

- Dogovorili smo se i oko svih aktivnosti oko ključnih strateškinh projekata. Da autocestama idemo s jednom karticom da to i proširimo na susjedne zemlje. Mislim da time olakšavamo odnose - naveo je Čović.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI