NISU UPISANI U REGISTAR MEDICINSKIH SPEDSTAVA BIH

Podignuta optužnica protiv Mašića: Tereti se za ilegalan uvoz i prodaju medikamenata putem interneta

Hronika 01.06.23, 10:49h

Podignuta optužnica protiv Mašića: Tereti se za ilegalan uvoz i prodaju medikamenata putem interneta
Optuženi se tereti da je, u više navrata neovlašteno prodavao predmete čiji je promet zabranjen propisima Bosne i Hercegovine

 

 


Tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigla je optužnicu protiv Belmina Mašića (1997.) koji se tereti za nedopuštenu trgovinu.


On se tereti da je, od polovine do kraja 2021. godine, putem internet oglasnika oglašavao prodaju medikamenata, koji nisu upisani u registar medicinskih sredstava Bosne i Hercegovine u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, a koje je nabavljao i uvozio u Bosnu i Hercegovinu ilegalnim putem i bez dozvole nadležnih organa.


Prema prikupljenim dokazima, optuženi je ugovarao prodaju, te u više navrata, vršio prodaju medikamenata, a pretresom njegove kuće i vozila koja je koristio, također je pronađena i zaplijenjena veća količina medikamenata bez potrebne dokumentacije.


Optuženi se tereti da je, u više navrata neovlašteno prodavao predmete čiji je promet zabranjen propisima Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo - nedopuštena trgovina.


Navode optužbe, Tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem sedam svjedoka, jednog stručnog vještaka, kao i prilaganjem više od 50 dokaznih materijala.


Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(FENA/ad/Foto:Ilustracija)

 

 

BLIN
KOMENTARI