usljed ogromnih padavina

Poplave ugrozile domaćinstva u Brčko distriktu, srećom putne komunikacije prohodne

Hronika 31.05.23, 16:38h

Poplave ugrozile domaćinstva u Brčko distriktu,  srećom putne komunikacije prohodne
Hasanbašić je kazao da su se usljed padavina aktivirala dva nova klizišta - u Repinom Brdu jedan pomoćni objekat se urušio, dok je stambeni objekat ugrožen

 

 

Kiša koja danima pada, tokom jučerašnjeg dana i noćas ugrozila je na desetke domaćinstava u južnom dijelu Brčko distrikta usljed izlijevanja iz korita rijeka Brke, Zovičice i drugih manjih rječica i potoka u podmajevičkom kraju.


Koordinator za krizne situacije u Odjelu za javnu sigurnost Mirsad Hasanbašić potvrdio je da je u noćnim i jutarnjim satima došlo do izlijevanja rijeke Brke u naseljima Palanka i Brka, a poplavljene su kuće, pomoćni objekti, dvorišta i pristupni putevi.


Hasanbašić je kazao da su se usljed padavina aktivirala dva nova klizišta - u Repinom Brdu jedan pomoćni objekat se urušio, dok je stambeni objekat ugrožen, a u Šatorovićima je srušen potporni zid na privatnoj parceli s tendencijom ugrožavanja stambenog objekta.


Na sreću do sada nije bilo ugrožavanja ljudskih života na poplavljenim područjima, a sve putne komunikacije na području Brčko distrikta BiH su prohodne.

 

(FENA/jk)

BLIN
KOMENTARI