nakon brojnih krivičnih djela

MUP-u RS dodijeljen automobil oduzet od napadača na policiju

Hronika 31.05.23, 10:32h

MUP-u RS dodijeljen automobil oduzet od napadača na policiju
U ovom slučaju je interesantno da D.P. nije vlasnik oduzetog vozila, već Prijedorčanka G.B., za koju se navodi da je morala znati da je D.P. višestruki povratnik i da dovodi u opasnost druge učesnike u saobraćaju

 

Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici donijela je odluku da dva vozila koja su pravosnažnim presudama oduzeta od počinilaca krivičnih djela dodijeli MUP-u RS, prenosi Capital.

 

Jedno od vozila koja su dodijeljena policiji Srpske oduzeto je od Stefana Stanojevića iz Doboja osumnjičenog za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnim drogama, a drugo vozilo oduzeto je od Aleksandra Stjepanovića iz Petrova koji se teretio za nasilničko ponašanje i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

 

Od Stanojevića je presudom Osnovnog suda u Doboju 22. septembra prošle godine oduzet sivi „pasat 6“ proizveden 2009. godine. Stanojević je uhapšen 21. maja prošle godine u policijskoj akciji „Plac“ u Doboju zbog sumnje da se bavio prodajom droge.

 

- Prilikom pretresa stana i putničkog automobila koji on koristi, pronađeno je i oduzeto deset paketića u kojima se nalazio kokain ukupne težine od 10,9 grama, dva mobilna telefona, 3.140 KM, 500 evra i drugi predmeti. Od osumnjičenog je oduzet i „folksvagen pasat” zbog osnova sumnje da ga je koristio kao sredstvo izvršenja krivičnog djela - rekla je tada portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

 

Odlukom Vlade RS, vozilo koje je Stanojević koristio za činjenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama ubuduće će koristiti pripadnici MUP-a RS.

 

Kada je riječ o drugom vozilu koje je dodijeljeno MUP-u RS, riječ je o crnom „folksvagen tiguanu“ proizvedenom 2012. godine oduzetom od Aleksandra Stjepanovića takođe presudom Osnovnog suda u Doboju od 7. aprila prošle godine.

 

Stjepanović je uhapšen nakon što je u februaru prošle godine sa još dvojicom saučesnika u Sočkovcu kod Petrova svojim vozilom blokirao policijski automobil, iz automobila izvukao Z.B. koji je trebalo da bude saslušan u službenim prostorijama i pretukao ga zajedno sa svojim saradnicima među kojima je bio i njegov stric.

 

Pored „pasata“ i „tiguana“ koje je dodijelila MUP-u, Vlada RS je „ford fijesta“ dodijelila Udruženju ratnih vojnih invalida otadžbinskih ratova grada Banjaluka.

 

To vozilo oduzeto je rješenjem Okružnog suda u Prijedoru od 28. februara 2022. godine kao sredstvo izvršenja djela od vozača D.P. iz Prijedora. Sud je utvrdio da je on u posljednjih šest godina kažnjavan više od 20 puta i to za najteže saobraćajne prekršaje.

 

U ovom slučaju je interesantno da D.P. nije vlasnik oduzetog vozila, već Prijedorčanka G.B., za koju se navodi da je morala znati da je D.P. višestruki povratnik i da dovodi u opasnost druge učesnike u saobraćaju.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI