ISTRAŽIVANJE TVRDI

Ovo je idealna razlika u godinama ako želite uspješnu vezu... Mnogi se sa ovom tvrdnjom neće složiti

Zabava 30.05.23, 13:35h

Ovo je idealna razlika u godinama ako želite uspješnu vezu... Mnogi se sa ovom tvrdnjom neće složiti
Iako uvijek postoje iznimke, istraživanje koje je provelo Sveučilište Emory u Atlanti tvrdi da određene razlike u godinama mogu predstavljati problem u vezi, odnosno što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da će prekinuti

 

 


Ljudi često kažu da je ljubav slijepa, ali prema novom istraživanju razlika u godinama zapravo može odrediti dužinu veze između dvoje ljudi. Koncept hodanja s nekim znatno mlađim ili starijim još uvijek izaziva kontroverze, a mnogo je primjera slavnih parova koji svjedoče tomu.


Mlađe djevojke Leonarda DiCaprija, koji je poznat po tome da ne izlazi s osobama starijim od 25 godina, ili Robert De Niro koji je nedavno dobio dijete u 80. godini sa svojom djevojkom Tiffany Chen, koja ima 45 godina, aktualne su teme u svjetskim medijima i na društvenim mrežama.


Tu je i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji ima 45 godina, a kada je izabran na funkciju 2017. godine najviše se pričalo o njegovom braku s Brigitte Trogneux koja danas ima 70, a od svog supruga je starija 25 godina.


Iako uvijek postoje iznimke, istraživanje koje je provelo Sveučilište Emory u Atlanti tvrdi da određene razlike u godinama mogu predstavljati problem u vezi, odnosno što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da će prekinuti.


Anketa, koja je uključila 3000 ispitanika, pokazala je da parovi čija je razlika u godinama pet godina imaju 18 posto veću vjerojatnost da će prekinuti od onih koje čine partneri iste dobi. Zanimljivo je da je ta brojka skočila na 39 posto za parove s razlikom od 10 godina.


Za one s 20 godina razlike u godinama istraživanje predviđa da je 95 posto vjerojatno da će prekinuti.


Kolika bi bila idealna razlika u godinama? Znanstvenici vjeruju da parovi s razlikom u godinama od samo godinu dana imaju najmanje šanse za prekid, odnosno samo tri posto, prenosi Index.hr.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI