PROMOCIJA 31. MAJA U SARAJEVU

Nova knjiga izdavačke kuće Kult B: 'Čovjek u vrtlogu civilizacijskog relativizma' Milisava Tomovića

Kultura 30.05.23, 12:47h

Nova knjiga izdavačke kuće Kult B: 'Čovjek u vrtlogu civilizacijskog relativizma' Milisava Tomovića
Knjiga se sastoji iz tri tematske cjeline u čijem je fokusu sve ono što se tiče ličnog i društvenog položaja savremenog čovjeka kako pred izazovima savremene civilizacije, tako i u historijskim i društveno-političkim specifičnostima našeg regiona

 

 

U srijedu, 31. maja, sa početkom u 13 sati, u konferencijskoj sali Hotela Europa bit će upriličena promocija knjige "Čovjek u vrtlogu civilizacijskog relativizma" autora Milisava Tomovića.


Pored autora, o knjizi će govoriti bh. akademik Slavo Kukić, glavna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović, prof.mr. Zijad Bećirović i general Blagoje Grahovac.


Ovo je još jedno izdanje poznate bh. izdavačke kuće Kult B. Knjiga se sastoji iz tri tematske cjeline u čijem je fokusu sve ono što se tiče ličnog i društvenog položaja savremenog čovjeka kako pred izazovima savremene civilizacije, tako i u historijskim i društveno-političkim specifičnostima našeg regiona koji je u našoj zemlji dodatno usložen turbulentnim društveno-ekonomskim i političkim prilikama.

 

covjek-u-vrtlogu-civil-relativizma


O AUTORU KNJIGE


Prof. mr. Milisav Tomović je prvi diplomirani kadrolog u bivšoj Jugoslaviji. Životni put ga je vodio iz Bosne i Hercegovine, preko Hrvatske u Srbiju, gdje je tokom profesionalne karijere obavljao niz rukovodećih funkcija u privrednim gigantima (od rukovodioca kadrovskih poslova MI „Gavrilović“, direktora RZ i transporta u BIM „Slavija“, direktora RZ „Termoelektro“ do generalnog direktora „Inex29 Novembar“) kao i u društvenim organizacijama, da bi zbog neslaganja sa političkim strukturama i prilikama u vreme „događanja naroda“ u Srbiji dao otkaz na sve funkcije, napustio Beograd, vratio se u svoj rodni kraj, otvorio firmu i više od dvije decenije uspješno nastavio rad u privredi kao privatni preduzetnik.


Za rezultate rada je u oba perioda profesionalne karijere dobio brojna priznanja u bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Sa iskustvom pivrednika koji se izborio za pravo na sopstveno mišljenje kritički piše o temama koje se tiču naše, regionalne i savremene svjetske društveno-političke i ekonomske stvarnosti za razne dnevne listove, stručne i nedeljne časopise, kao i za mnoge potrale.


Autor je knjga: „Izgubljen smisao demokratije“, „Izgubljen smisao demokratije u zemlji inat naroda“, „Zemlja čudnih ljudi“ i „Čovek u vrtlogu civilizacijskog relativizma”.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI