RASPRAVA U SKUPŠTINI KS

Kapidžić pita ministra Katicu: Koliko je saobraćajnih udesa bilo za 18 mjeseci, koliko je ih je završilo sa smrtnim ishodom?!

Front 30.05.23, 12:15h

Kapidžić pita ministra Katicu: Koliko je saobraćajnih udesa bilo za 18 mjeseci, koliko je ih je završilo sa smrtnim ishodom?!
Ako imate snage da se izborite s vožnjom u alkoholiziranom stanju, vjerovatno ćete spasiti buduće situacije i živote - rekao je Kapidžić

 

 


Faruk Kapidžić (SDA), zastupnik u Skupštini KS i arhitekta, postavio je pitanje Admiru Katici (NiP), ministru MUP-a KS, na današnjoj sjednici Skupštine.


- Koliko je evidentirano saobraćajnih udesa za period od početka prošle godine do danas, dakle za period od 18 mjesci u Kantonu Sarajevo i koliko su u tim saobraćajnim nesrećama počinioci udesa bili pod djejstvom alkohola ili nekim drugim nedozovoljenim supstancama?


I drugi podatak, koliko je od tog ukupnog broja nesreća bilo nesreća sa smrtnim ishodom i koliko je od toga broja nesreća sa smrtnim ishodom bilo učesnika pod djejstvom alkohola ili drugih nedozvoljenih supstanci?


Ovaj podatak, ako se bmože izvaditi, a vjerovatno može da se dobije usmeno, a svakako i pismeno, mislim da je to pravac za rješavanje ovog problema.


Ako imate snage da se izborite s vožnjom u alkoholiziranom  stanju, vjerovatno ćete spasiti buduće situacije i živote - rekao je Kapidžić, prenosi Avaz.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI