REGISTROVANO NA TUĐE IME

Čiji je Mercedes vozio Armin Berberović u trenutku nesreće? Radio kao konobar, ali i kao dispečer u jednom taksi udruženju

Hronika 30.05.23, 07:55h

Čiji je Mercedes vozio Armin Berberović u trenutku nesreće? Radio kao konobar, ali i kao dispečer u jednom taksi udruženju
Vozilo kojim je napravio nesreću i usmrtio Spahić bilo je kobne noći kod njega i njime je upravljao bez vozačke dozvole mjesecima

 

 


Arminu Berberoviću iz Sarajeva, koji se tereti da je usmrtio sarajevsku doktoricu Azru Spahić, u petak navečer na Marindvoru, određen je jednomjesečni pritvor.


Kako saznaje portal Avaza, Berberović je odmah premješten u KPZ Zenica, a otkriva i nove detalje nesreće koja je potresla bh. javnost.


Berberović se i na iskazu u Tužilaštvu branio šutnjom, ali je svjestan krivice.


Osim toga, kako je potvrđeno za Avaz, Berberović je radio kao konobar u jednom sarajevskom kafiću, a bio je također i uposlen kao dispečer u jednom taksi udruženju. To je rekao i u Sudu na ročištu.


Međutim, vozilo Mercedes, kojim je napravio nesreću, registrovao je na svoju djevojku (A. D., identitet poznat Avazu). Razlog je što zbog zabrane upravljanjem vozilom i činjenice da u tom trenutku nije imao niti je mogao imati vozačku, vozilo je registrirao na djevojku s kojom živi u vanbračnoj zajednici.


Ali, kako je utvrđeno, on je kupio vozilo koje je registrirao na drugu osobu, za šta postoje dokazi i notarski ugovor.


Vozilo kojim je napravio nesreću i usmrtio Spahić bilo je kobne noći kod njega i njime je upravljao bez vozačke dozvole mjesecima.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI