VIDEO/ ESKALACIJA NASILJA NA KOSOVU

Starović: Dvojica Srba ranjena u oružanom sukobu s KFOR-om, jedan u teškom stanju... Ima i ranjenih vojnika!

Front 29.05.23, 19:59h

Starović: Dvojica Srba ranjena u oružanom sukobu s KFOR-om, jedan u teškom stanju... Ima i ranjenih vojnika!
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je obraćanje građanima večeras u 20 sati na prvom programu RTS-a u vezi s novom eskalacijom nasilja na sjeveru Kosova

 

 

Državni tajnik Ministarstva obrane Republike Srbije Nemanja Starović izjavio je za RTS da su dvojica Srba ranjena iz vatrenog oružja u sukobu s KFOR-om i kosovskom policijom u Zvečanu te da je jedan od ranjenih u teškom stanju.

 

Do sukoba lokalnih Srba s jedne i pripadnika kosovske policije i KFOR-a s druge strane došlo je kada je kosovska policija suzavcem pokušala rastjerati Srbe koji su prosvjedovali ne bi li spriječili albanske gradonačelnike, izabrane na nedavni spornim lokalnim izborima, da preuzmu dužnost u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova.


Radiotelevizija Kosova javila je da je u sukobu ozlijeđeno 11 talijanskih vojnika u sastavu KFOR-a.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je obraćanje građanima večeras u 20 sati na prvom programu RTS-a u vezi s novom eskalacijom nasilja na sjeveru Kosova.


Predstavnici zemalja Kvinte u Prištini - SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Njemačke i Francuske - zatražili su od premijera Kosova Albina Kurtija da poduzme korake koji bi doveli do deeskalacije nasilja.

 

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI