Javna tribina

Prirodna i vještačka inteligencija: sinteza ili sukob?

Tehno 26.05.23, 12:51h

Prirodna i vještačka inteligencija: sinteza ili sukob?
U svom obavještenju za medije Platforma za progres poziva građana da se pridruže događaju u Hotelu Evropa i da učestvujetu u ovom razgovoru o temi koja ima sve veći utjecaj na razvoj čovječanstva

 

 

 

U ponedjeljak, 29.maja 2023. godine u Hotelu Evropa u Sarajevu, s početkom u 19:00 sati, biti upriličen razgovor na temu: “Prirodna i vještačka inteligencija: sinteza ili sukob?”, obavještavaju iz press službe Platforme za progres, koja je ujedno i organizator događaja.
 

O temi vještačke inteligencije, svjetskim trendovima, njenom utjecaju na društvo i čovječanstvo, ali i kakve mogućnosti i izazove donosi za Bosnu i Hercegovinu, prisutni će imati prilikurazgovarati sa prof. dr.  Mirsadom Hadžikadićem, profesorom na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti, doc. dr. Seadom Delalićem, profesorom na Prirodno - matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu te sa prof. dr. sci. Esadom Bajtalom, poznatim bh. sociologom i filozofom.


Razgovor će moderirati Amir Jatić, uspješni privrednik iz Holandije i stručnjak u oblasti energetike.


U svom obavještenju za medije Platforma za progres poziva građana da se pridruže događaju u Hotelu Evropa  i da učestvujetu u ovom razgovoru o temi koja ima sve veći utjecaj na razvoj čovječanstva i koja može biti od velikog značaja za budućnost Bosne i Hercegovine.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI