Kantonalni sud u Sarajevu

Potvrđena optužnica: U poznatoj sarajevskoj piceriji utajili preko 800.000 KM?

Hronika 25.05.23, 10:40h

Potvrđena optužnica: U poznatoj sarajevskoj piceriji utajili preko 800.000 KM?
Tereti se da je promet umanjivala i na osnovu toga pravila lažne poreske prijave te plaćala manji porez nego što je trebalo

 

 

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nejre Ibrović, zbog krivičnog djela porezna utaja.
 

Nejra Ibrović tereti se da je, od 2017. do 2019. godine u svojstvu direktorice privrednog društva „APNglobal“ u okviru kojeg posluju dva ugostiteljska objekta „Pizzeria Montana“, lažno prikazivala stvarni promet kroz fiskalne kase.

 

Tačnije, tereti se da je promet umanjivala i na osnovu toga pravila lažne poreske prijave te plaćala manji porez nego što je trebalo.
 

- Na taj način utajila je porez u iznosu od 872.491,46 KM. U optužnici je postupajući tužilac predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana. Za glavni pretres predloženo je saslušanje 16 svejdoka, tri vještaka informacijsko-komunikacijske i finansijske struke i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza - saopćilo je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI