video/ šta će sve moći?

Nema granica za umjetnu inteligenciju: Napravila je svoj prvi film, i to o vanzemaljcima, ali tu su i Putin i Biden...

Tehno 20.05.23, 08:57h

Nema granica za umjetnu inteligenciju:  Napravila je svoj prvi film, i to o vanzemaljcima, ali tu su i Putin i Biden...
U filmu čiji je scenarij napisala AI, proizvela sve glasove, razradila cjelokupan koncept filma prikazan je trenutak kada planetu Zemlju odluče da kontaktiraju vanzemaljci

 

 


Umjetna inteligencija (AI) jedna je od top toma u svijetu, a korisnici svakodnevno pronalaze nove načine kako da testiraju njene granice. 

 

Desetominutno ostvarenje


Grupa istraživača je nedavno prezentirala prvi AI film.

 

Radi se o filmu “Last Stand” koji je rađen u sklopu istraživanja mogućnosti i opcija koje nudi umjetna inteligencija, a riječ je o sci-fi desetominutnom filmu koji obrađuje temu kontakta sa vanzemaljskom vrstom.

 

U filmu čiji je scenarij napisala AI, proizvela sve glasove, razradila cjelokupan koncept filma prikazan je trenutak kada planetu Zemlju odluče da kontaktiraju vanzemaljci.


Oni se pojavljuju u četiri neobične letjelice, u oblicima kakvi su se nerijetko viđali u filmovima na ovu temu, ali problem nastaje kada se globalni lideri Zemlje ne mogu dogovoriti ko će uspostaviti prvi kontakt.

 

Prvi kontakt


Rusija, Kina i Indija formiraju pakt i odluče pokrenuti svoju misiju i razvijati letjelicu kako bi prvi stupili u kontakt sa vanzemaljcima, što nailazi na žestoko neodobravanje SAD i predsjednika Joe Bidena.

 

Film kulminira kada se dvije zasebne letjelice suoče pred vanzemaljskom letjelicom, i to jedna napravljena u saradnji Rusije, Kine i Indije i druga koju su napravile SAD sa saveznicima.

 

Šta se dalje dešava, pogledajte u filmu.

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)

 

BLIN
KOMENTARI