buran početak

Filmski festival u Cannesu otvara povratnička drama Johnnyja Deppa

Kultura 16.05.23, 10:11h

Filmski festival u Cannesu otvara povratnička drama Johnnyja Deppa
Karijera tog 59-godišnjaka u Hollywoodu je u padu uprkos njegovoj pobjedi na prošlogodišnjem suđenju za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard koje je uključivalo ogorčene optužbe za nasilje u porodici

 

 

 

Filmski festival u Cannesu spreman je za buran početak u utorak, a Johnny Depp se vratio u uvodnom filmu, pokazujući svoje francuske vještine kao kralj Luj XV.

 

Karijera tog 59-godišnjaka u Hollywoodu je u padu uprkos njegovoj pobjedi na prošlogodišnjem suđenju za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard koje je uključivalo ogorčene optužbe za nasilje u porodici.

 

Depp se, međutim, postepeno vraća na posao i na crvenom će tepihu premijerne večeri u Cannesu predstaviti francusku dramu "Jeanne du Barry" o monarhu iz 18. vijeka koji se zaljubio u prostitutku.

 

Direktor festivala Thierry Fremaux kazao je novinarima da "nije zainteresiran" za Deppovo suđenje, dodajući: "Zanima me Depp glumac".

 

Michael Douglas će također prisustvovati ceremoniji otvaranja kako bi dobio počasnu Zlatnu palmu.

 

Festival na francuskoj rivijeri, koji traje do 27. maja, uključuje niz premijera po povoljnim cijenama, uključujući "Indiana Jones and the Dial of Destiny" u srijedu, peti i posljednji izlet za Harrisona Forda kao arheologa koji koristi bičeve kao oružje.

 

Martin Scorcese u subotu će predstaviti svoj najnoviji ep, "Ubice cvijetnog mjeseca", zajedno sa zvijezdama Leonardom Dicapriom i Robertom De Nirom.

 

Tog dana publika će vidjeti i Natalie Portman i Julianne Moore u nezavisnom filmu Todda Haynesa "Maj decembar".

 

Među 21 filmom koji se natječe za glavnu nagradu Zlatnu palmu, nalazi se rekordnih sedam rediteljica, prenosi AFP.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI