sezona slatkog voća

Kako oprati i ukloniti pesticide iz jagoda s proizvodima koje svi imamo kod kuće

Auto & Dom 15.05.23, 20:13h

Kako oprati i ukloniti pesticide iz jagoda s proizvodima koje svi imamo kod kuće
Jagode su većini jedno od najdražih voća no iako su vrlo ukusne dokazano je kako jagode sadrže najviše pesticida od svog voća što ih čini lošima za naše zdravlje

 

 

Svima je dobro poznato kako je većina voća i povrća zagađena pesticidima. Pesticidi imaju vrlo loš utjecaj na opće zdravlje vašeg tijela toliko su loši da mogu prouzrokovati razne vrste karcinoma. Oni mogu imati dugotrajne, ometajuće učinke na hormone zato što ometaju normalnu funkciju endokrinog sustava. Osim toga imaju i loš utjecaj na rad bubrega.

 

Jagode su većini jedno od najdražih voća no iako su vrlo ukusne dokazano je kako jagode sadrže najviše pesticida od svog voća što ih čini lošima za naše zdravlje. Vjerujemo kako većina jagode pere tako što ih ispere s vodom no to jednostavno nije dovoljno jer tako se nećete riješiti pesticida. Mi vam u nastavku otkrivamo na koji način i s kojim proizvodima biste trebali oprati jagode kako biste iz njih uklonili pesticide.

 

Vjerujemo kako proizvodi s kojima ćete ukloniti pesticide iz jagoda imate kod kuće jer za uklanjanje pesticida iz jagoda su vam potrebni sirće i soda bikarbona. U zdjelu napunite vodu i stavite pet kašika sirćeta i pet kašika sode bikarbone. Pustite neka jagode odstoje minimalno 15 minuta u vodi, sirćetu i sodi bikarboni kao bi se iz jagoda isprali pesticidi.

 

(Azra, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI