SUD UVAŽIO PRIJEDLOG TIŽILAŠTVA KS

Aktuelnom ambasadoru BiH u Maleziji i bivšem načelniku Ilidže Senaidu Memiću određen jednomjesečni pritvor

Hronika 13.05.23, 20:31h

Aktuelnom ambasadoru BiH u Maleziji i bivšem načelniku Ilidže Senaidu Memiću određen jednomjesečni pritvor
Memić je osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlaštenja u vrijeme dok je obavljao funkciju načelnika Ilidže. Tereti se da je pogodovao investitorima za izgradnju objekata i parkinga

 

 


Kantonalni sud uvažio je prijedlog Tužilaštva KS i aktuelnom ambasadoru BiH u Maleziji i bivšem načelniku Ilidže, Senaidu Memiću, odredio jednomjesečni pritvor.


Kako je ranije objavljeno, član Predsjedništva BiH Željko Komšić podržao je danas prethodnu inicijativu Denisa Bećirovića za Memićevu smjenu.


– Čekamo prijedlog Bećirovića, kazao je Komšić.


Podsjetimo, postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo predložile su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Senaidu Memiću zbog zbog opasnosti od bjekstva, te da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.


Memić je osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlaštenja u vrijeme dok je obavljao funkciju načelnika Ilidže. Tereti se da je pogodovao investitorima za izgradnju objekata i parkinga.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI