VIDEO/ 'Zajedno pijemo, zajedno sve radimo'

Aida iz BiH dijeli muža sa drugom ženom: 'Dala sam mu dozvolu, nema ljubomore... Ugađa i meni i njoj'

Nedjeljni magazin 13.05.23, 11:54h

Aida iz BiH dijeli muža sa drugom ženom: 'Dala sam mu dozvolu, nema ljubomore... Ugađa i meni i njoj'
Njen muž ima sa drugom ženu djecu, a najmlađa kćerkica nosi ime njegove prve supruge, Bosanke Aide

 

 


Aida je iz Bosne i Hercegovine došla je na Kosovo prije 37 godina i udala se iz ljubavi za tadašnjeg izabranika i svog sadašnjeg muža, i tako postala albanska mlada i snaha.

 


U video prilogu priče sa Dijanom, Aida je ispričala svoju životnu priču. Odmah je kazala kako na Kosovu muža dijeli sa drugom ženom. Istaknula je da nakon 17 godina braka dala dozvolu mužu da se oženi i drugom ženom.


Kaže da joj muž pružio dobar život. Njegova porodica je dala garanciju za nju i njeno izdržavanje ukoliko suprug ne ispoštuje svoju riječ.


Njen muž ima sa drugom ženu djecu, a najmlađa kćerkica nosi ime njegove prve supruge, Bosanke Aide.


- Lijepo mi na Kosovu, ne može biti bolje. Teško se bilo naučiti, nije kao u Bosni. Kada insan hoće, može sve da se nauči. Niko se nije rodio naučen. Naučila sam i njihov jezik. Sudbina je bila takva.  Muž ima još jednu suprugu. Sa drugom suprugom ima dva sina i kćerku koja se zove Aida. Meni je lijepo. Kod njih je to običaj - kazala je.


Potom je dodala:


- Imam svoje dvije kćerke, volim i tu djecu. Sa tom ženom se lijepo slažem, bez ikakvih problema. Zajedno pijemo, sve zajedno. Zajedno radimo. Ne postoji ljubomora. Dala sam mu dozvolu. Živimo pod istim krovom. Meni ako kupi nešto što mu kažem, onda i njoj. Ne smijemo se ni ona ni ja ljutiti. Ugađa i meni i njoj. Ima 15 godina kako se oženio drugom ženom. Ja 37 godina živim na Kosovu, između Prištine i Prizrena - navela je.


Dodaje i da je u BiH narod veseliji, da se tu smije i priča, a na Kosovu se više ćuti, prenosi N1.


Cijelu priču o Aidi možete pogledati u video prilogu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI