foto/ bivša predsjednica podijelila životno iskustvo

Emotivna Kolinda raznježila sve: 'U ovih 55 naučila sam stajati sama... Dopustit ću si dozu patetika i svima vam reći...'

ŽENA iN 30.04.23, 13:33h

Emotivna Kolinda raznježila sve: 'U ovih 55 naučila sam stajati sama... Dopustit ću si dozu patetika i svima vam reći...'
Život je uistinu dragocjen. Cijenite ga i poštujte. I svoj vlastiti i tuđe živote - napisala je Grabar-Kitarović

 

 

 

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović proslavila je 55. rođendan, a tim povodom svojom je objavom na društvenim mrežama iznenadila sve.

 

Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Ukrajini, pa su tamo nastale i dvije fotografije. Na jednoj je s malenim psom pasmine Jack Russell, dok na drugoj pozira s plišancima na ulicama grada Umana.


Uz to je napisala podužu objavu koju prenosimo u cijelosti:

 

‘Samo 20-ak sati prije nego što ću postati jednu godinu mudrijom, probudio nas je zvuk tako dobro poznat Hrvatima moje generacije – zavijanje sirene za uzbunu od zračne opasnosti koje je paralo ranu kijevsku zoru. Dok sam mračnim hodnicima pronalazila put u sigurnost skloništa, živote, budućnost, nade i snove djece, žena i muškaraca koji su živjeli na ulazu broj jedan zgrade u Komarovoj ulici u Umanu raspršio je ruski projektil.


Ne, nisu imali nesreću živjeti na toj adresi. Netko ih je namjerno izabrao, ciljao i ubio. I taj netko za to mora odgovarati. Sjećam se koliko sam cijenila život dok sam provodila vrijeme u hrvatskim skloništima. Ali tako brzo zaboravljamo… Život ovdje, a i na toliko mnogo mjesta diljem svijeta, svjedoči tome koliko često sve čime smo blagoslovljeni uzimamo zdravo za gotovo.

 

O tome koliko jedni druge uzimamo zdravo za gotovo. O tome koliko mir uzimamo zdravo za gotovo. Budući da sam svjedočila tome što jesam u proteklih nekoliko dana, dopustit ću si dozu patetike i svima vama uputiti svoje rođendanske želje:

 

Život je uistinu dragocjen. Cijenite ga i poštujte. I svoj vlastiti i tuđe živote. I ako sam išta naučila u ovih proteklih 55 godina, naučila sam što to znači stajati sama. I kolika je ogromna razlika kad stojimo zajedno. Hvala svima vama koji ste uvijek stajali uz mene! I ja ću uvijek stajati s vama!”, napisala je Kolinda.

 

 

(DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI