NIJE OVO PRVI PUT

U toku pretres kuće Osmana Mehmedagića Osmice u Sarajevu: Šta istražitelji SIPA-e traže?

Hronika 26.04.23, 19:43h

U toku pretres kuće Osmana Mehmedagića Osmice u Sarajevu: Šta istražitelji SIPA-e traže?
Nije ovo prvi put da se pretresa Osmicana kuća. Tužilaštvo BiH je istraživalo kako je Osmica kupio kuću od Šaćira Čedića, vlasnika Vatre i prijatelja Bakira Izetbegovića

 

U toku je pretres kuće Osmana Mehmedagića Osmice u Sarajevu, potvrđeno je za Raport.

 

Kako je rečeno, pretres se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH.

 

Nije ovo prvi put da se pretresa Osmicana kuća. Tužilaštvo BiH je istraživalo kako je Osmica kupio kuću od Šaćira Čedića, vlasnika Vatre i prijatelja Bakira Izetbegovića.

 

Istražitelji su ranije utvrdili da je Osmica kuću kupio kešom za koji nije imao nikakvo pokriće, a Raport je ranije objavljivao detalje o nalazu finansijskog vještaka.

 

Protiv Osmice se inače vodi nekoliko istraga. Pored ove o finansijkim malverzacijama, istražuje se njegova diploma.

 

Kako je Raportu rečeno, istražitelji traže određenu dokumentaciju koju je Osmica iz OSA-e navodno donio u svoju porodičnu kuću. Vjerovatno se dokumentacija tiče ili njegovog navodnog školovanja ili Američkog univerziteta koji mu je izdao fuš diplomu, a što i jeste predmet istrage.


Kako Raport saznaje, Tužilaštvu su dva svjedoka, od koji je jedan vlasnik Američkog univerziteta Denis Prcić, u iskazu kazali da je Osmica izvukao dokumentaciju i odnio je kući.


Inače, Osmica je svoju navodne diplome i dosjee o školovanju proglasio državnom tajnom pa niko nije imao pristup toj dokumentaciji.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI