NA ŽIRIJU TEŠKA ODLUKA

Završen konkurs: Na ovogodišnji Demofest prijavljeno 358 bendova

Kultura 19.04.23, 13:01h

Završen konkurs: Na ovogodišnji Demofest prijavljeno 358 bendova
Iz organizacije Demofesta dodaju da će rezultati konkursa biti poznati u mjesecu junu, a biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala, kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram

 

Sa područja cijele bivše Jugoslavije prijavilo se ukupno 358 neafirmisanih bendova, na nedavno završenom konkursu najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi, Demofest. 


Najveći broj prijavljenih stigao je iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, potom Slovenije, Crne Gore i Makedonije. 


- U posljednjih nekoliko dana, pristiglo nam je najviše prijava, na šta smo već i navikli, a sada nas čeka posao njihovog razvrstavanja i slanja našem stručnom žiriju, čija imena ćemo uskoro objaviti. Njihov zadatak u budućem periodu će biti preslušavanje i ocjenjivanje prijava, a samo 20 bendova dobiće priliku oprobati se na velikoj Demofest bini i pokazati svoj talenat široj publici na tvrđavi Kastel u Banjaluci - izjavila je Milica Lojić, PR Demofesta. 


Iz organizacije Demofesta dodaju da će rezultati konkursa biti poznati u mjesecu junu, a biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala, kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram. 


Nakon uspješno okončanog konkursa, na žiriju je da izaberu one najbolje, a publiku uskoro očekuju i prva imena revijalnog programa Demofesta.


Ovogodišnje izdanje Demofesta biće održano od 20. do 22. jula, stoji u saopćenju PR-a Demofesta. 

 

(DEPO PORTAL/af)

 

BLIN
KOMENTARI