VIDEO I FOTO/ 'dobro došli u orient express'

Sjećate li se kad je Bojana Gregorić 'kupovala' propali sarajevski hotel?! Gledajte ponovo, sada na FTV...

Mediji 17.04.23, 18:14h

Serija „Dobrodošli u Orient Express“ nastala je prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, autor scenarija je Dževad Hadžić, a realizirala je DEPO Produkcija iz Sarajeva

 

 


Federalna televizija najavljuje početak emitiranja domaće igrane serije „Dobrodošli u Orient Express“. Prva epizoda ove humorističke serije bit će emitirana u ponedjeljak, 24.aprila, a Federalna televizija seriju emitira od ponedjeljka do četvrtka u 21:15 sati.

 


Od propasti, lošeg gazde i brutalnih bankara, hotel na Baščaršiji spašava bogata gospođa Ornela Topić, koja živi u Njemačkoj i ponekad dođe u svoj rodni grad.  
Glavni menažder hotela postaje Sudo, dotadašnji šef recepcije… Međutim, razlog njegovog unapređenja nisu njegove radne sposobnosti, nego činjenica da je nova gazdarica slaba prema Sudi.


Od Sude zavisi sudbina hotela i svih zaposlenih u njemu, a njegov glavni poslovni partner je Hoki, vlasnik turističke agencije. Upoznajemo i Sudinu ženu, nesalomivu Fikretu, i njihovu djecu Azru (21) i Adija (16).


Dok se hotel pod budnim okom nove, otresite gazadarice polako vraća u život i privlači prve goste, Sudo i Hoki pokušavaju napraviti svoj biznis. A kako u hotel počnu ponovo pristizati gosti u sve većem broju, i naši junaci dobijaju nove ideje za svoj veliki posao. Ipak, od ideje do realzacije mnogo je prepreka na kojima će se Sudo i Hoki spoticati, a na tom putu često će im stajati Ornela i Fikreta.    


Ovo je okosnica priče serijala u kojoj se miješaju, prepliću I sukobljavaju socijalni,  životni, ali i ljubavni problemi.


Glavne uloge: Emir Hadžihafizbegović, Mirvad Kurić, Vanesa Glođo, Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović i Robert Krajinović.


Serija „Dobrodošli u Orient Express“ nastala je prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, autor scenarija je Dževad Hadžić, a realizirala je DEPO Produkcija iz Sarajeva.
Uz Jasmina Durakovića, režiju potpisuje i Emir Kapetanović, dok je direktor fotografije Šahin Šišić.


U priloženom videu pogledajte fragmente iz vremena snimanja serije te šta su tada govorili neki od njenih protogonista:

 


O glavnim likovima...


Suad, menadžer hotela
Suad nije glup momak. Naprotiv, vrlo je inteligentan, ali nije baš poletan. Odrastao je u vremenu kada je mislio da je dovoljno završiti fakultet, zaposliti se i oženiti. I dok je shvatio da to nije baš tako, već je bio u velikom zaostatku. Ostao je bez posla, jer je firma u kojoj je radio privatizirana i propala. Sada pokušava da uhvati zadnji voz, još jednu priliku u životu. I tako, uskače u Orient Express.


Fikreta, Suadova supruga
Energična i jaka žena. Iako izgleda kao oštrokondža, u suštini je dobra osoba. Život ju je naučio da se mora svakoga dana boriti i za ono što već ima. Odlučna je i kada nešto zacrta, ne odustaje. Čak ni po cijenu da ispadne smiješna, staromodna, alapača, i da je ogovaraju. Nju, jednostavno, nije briga. Ona želi da održi porodicu na okupu, ali i da uživa u životu dok još može. Tako ispada da je Orient Express i za nju šansa.


Hoki
Sudin prijatelj, vlasnik turističke agencije „Hoki Tours“. Hoki je rođen u Goraždu... U stvari, ne baš u Goraždu, nego u obližnjim Vitkovićima. Ma nije ni u Vitkovićima, nego u Zubčićima, nedaleko od Vitkovića. Zapravo, nije ni u Zupčićima, negu u selu Gunjačići, zadnja pošta Zubčići. Opšte znanje mu je nula, ali trudi se i nastoji da nauči sve. Suad ga voli jer je odan prijatelj, spreman da pomogne u svakom momentu, bez obzira na posljedice.


Ornela
Gazdarica hotela. Ne znamo puno o njoj, osim da je kao siromašna, ali lijepa i pametna djevojka otišla u Italiju i tamo se obogatila. I dalje joj je glavni biznis u Italiji, tako da je često odsutna. Sudo joj se svidio od prvog trena i on je bio povod da kupi hotel. Sudu ugnjetava kao „bijelo roblje“. Ima jako brzu i oštru misao. Ništa joj ne može promaći, premda se često pretvara da to ne vidi. Ironična je jer je preko trnja došla od uspjeha i para.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI