SPECIJALNI PROGRAM NP SARAJEVO

Pozorište na kućnoj adresi: Pred punom salom u 'Dječijoj kući' na Grbavici izvedena dramska predstava 'Leptir'

Kultura 01.04.23, 11:45h

Pozorište na kućnoj adresi: Pred punom salom u 'Dječijoj kući' na Grbavici izvedena dramska predstava 'Leptir'
Tekst govori o otuđenosti unutar porodice, uslijed nedostatka komunikacije, a to je problem mnogih današnjih porodica

 

 

 

U okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Pozorište na kućnoj adresi" podržanog od Općine Novo Sarajevo, pred punom salom u "Dječijoj kući" sinoć je izvedena dramska predstava "Leptir" rađena prema tekstu Aleksandra Radunovića, u režiji Emira Kapetanovića.


Tekst govori o otuđenosti unutar porodice, uslijed nedostatka komunikacije, a to je problem mnogih današnjih porodica. Komunikacija unutar porodica danas se obavlja putem mobitela, kompjutera i drugih sredstava komunikacije koja ne uključuju prisustvo stvarne emocije. Stoga su ovakve predstave danas potrebnije, nego ikada ranije.

 

leptir-na-grbavici


U predstavi "Leptir" uloge su ostvarili Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija i Sanela Pepeljak.


Projekat „Pozorište na kućnoj adresi“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, sadrži niz umjetničkih programa sa sljedećem sadržajem: umjetničke vinjete iz scensko muzičke umjetnosti, poetske nastupe, izvođenje songova i arija sa klasičnog repertoara, plesne performanse, muzičko – scenske performanse, stand up komediju i predstave. Program je prilagođen svim generacijama.

 

leptir-predstava


Cilj projekta „ Pozorište na kućnoj adresi“ je, da kroz angažman profesionalnih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima Kantona Sarajevo , a kroz suradnju sa lokalnim zajednicama tj. općinama.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI