'ostavili smo ga da spava pola sata duže'

'Svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga... Još nisam stao na noge': Prva ispovijest Srđana Todorovića o smrti sina

Nedjeljni magazin 01.04.23, 17:26h

'Svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga... Još nisam stao na noge': Prva ispovijest Srđana Todorovića o smrti sina
Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla hitna pomoć, uradili su sve, ali doktorica je rekla da je prekasno... Slučajna iznenadna dječija smrt! - rekao je glumac

 

 

 

Jedan od najpoznatijih glumaca u regionu, Srđan Žika Todorović, i njegova supruga Ana 2017. godine doživjeli su najveću porodičnu tragediju. Žika i Ana 21. decembra te godine izgubili su trogodišnjeg sina Dejana, koji je preminuo iznenada u njihovom porodičnom stanu. Od tada za njih je svaki dan pun boli.

 


Glumac je sada smogao snage da progovori o najvećoj rani na duši.


- Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina... Prošlo... Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvijek nisam stao na noge. Sada radim neke rokenrol emisije i uopste me gluma više ne zanima - započeo je Srđan i ispričao kako je došlo do tragedije:


- Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla hitna pomoć, uradili su sve, ali doktorica je rekla da je prekasno - rekao je glumac.


- Slučajna iznenadna dječija smrt! To se zove kad dijete umre u snu i obično se dešava djeci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv - da li je od nečega umro? I nisu našli ništa. I onda, kad ne nađu ništa, stave pod 'SIDS'. To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dijete umrlo od SIDS-a. 'SIDS' - neobjašnjivo, zašto? Ili na srpskom 'Slučajna dječja iznenadna smrt' - otkrio je Srđan, koji se prekrstio i blago udario rukama o sto.


Na pitanje da li je doživio da ga sin nazove "tata", da li je počeo da priča i komunicira sa njim, da li ga je osjetio, više puta je potvrdio.


- Da! Taman je postao dječak, dječak - zaplakao je glumac.


Ljubav sa suprugom Anom desila se na prvi pogled na Adi Bojani, koja traje dvije i po decenije. Vole se istim intezitetom kao na početku veze, a gubitak djeteta još više je utemeljo njihovu ljubav.


Ona se još uvijek nije pomirila sa činjenicom da njenog sina više nema, i nije se oporavila.


- Teže! Nije još - kazao je Todorović.


Uprkos tragediji, Todorović je zahvalan što je, bar kratko, osjetio kako je to biti otac.


- Recimo, da Ana i ja nismo mogli da imamo djecu, pošto mnogi parovi ne mogu, da li bih bio sretniji? Ne znam. Ali, u svakom slučaju sam zahvalan Bogu što sam, eto, osjetio kako je biti otac - ispričao je Srđan za Unu, prenosi Blic.

 

(DEPO PORTAL/ad)