Lider HDZ-a

Čović i dalje optimističan: Ja sam uvjeren da ćemo 6. aprila dobiti Vladu FBiH

Front 31.03.23, 14:42h

Čović i dalje optimističan: Ja sam uvjeren da ćemo 6. aprila dobiti Vladu FBiH
Kada su pitanju potezi političke grupacije okupljene oko SDA, Čović je kazao kako će oni činiti sve da obesmisle proces formiranja nove izvršne vlasti u Federaciji BiH, jer je njihov posao spriječiti „formiranje Vlade FBiH bez SDA“

 

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i dalje je uvjeren da će 6. aprila biti imenovana nova Vlada FBiH.
 

- Mi imamo ustavnu obvezu da do 6. aprila imenujemo Vladu FBiH i ja sam uvjeren da će se to dogoditi. E sada, šta ako, da ne odgovaram na hipotetička pitanja. Pričat ćemo sedmog šta smo propustili petog ili šestog, pa ćemo onda vidjeti kako dalje. U ovom trenutku nemamo drugog rješenja nego napraviti Vladu Federacije - izjavio je Čović nakon sjednica stranačkog predsjedništva.
 

Kada su pitanju potezi političke grupacije okupljene oko SDA, Čović je kazao kako će oni činiti sve da obesmisle proces formiranja nove izvršne vlasti u Federaciji BiH, jer je njihov posao spriječiti „formiranje Vlade FBiH bez SDA“.
 

Čović je komentirao i prijetnje smrću upućene čelnicima Naroda i prave i SDP-a BiH, kazavši kako takve prijetnje nisu nikakva novost u političkom životu BiH, ali i da ih treba shvatiti ozbiljno te da ih trebaju rješavati institucije BiH.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI