OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Hopovac nakon optužbi o zloupotrebi položaja: Nećete me slomiti, posao sam radio časno i pošteno

Hronika 31.03.23, 13:55h

Hopovac nakon optužbi o zloupotrebi položaja: Nećete me slomiti, posao sam radio časno i pošteno
U ovom konkretnom slučaju radi se o politički instruiranom i orkestriranom “pakovanju” predmeta zloupotrebe položaja - ističe Hopovac

 

 

Nakon što je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona potvrđeno da je protiv Almina Hopovca nekadašnjeg ministar obrazovanja USK, a sadašnjeg prijedloga za federalnog ministra unutrašnjih poslova podignuta optužnica, oglasio se i sam Hopovac putem Facebook profila.

 

Hopovac tvrdi da nema službene informacije o tome da je tužilaštvo USK podiglo, ili sud potvrdio bilo kakvu optužnicu protiv njega.


-  O tome čitam u medijima kao i vi, dragi prijatelji. Kako su me moji dušebrižnici, pa i neke partijske kolege osudile i prije same presude, valjda presumpcija nevinosti u ovoj zemlji ne znači mnogo, smatram potrebnim da javnosti obrazložim neke stvari. Prije svega, nikada nisam zloupotrijebio svoj položaj u svojstvu ministra Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Svoj posao sam radio časno i pošteno, u skladu sa zakonima i propisima. Medijski napadi, divljih portala, pa i nekih ozbiljnih medijskih kuća, direktne i indirektne prijetnje ljudi iz ozbiljnih institucija ovog kantona, podmetanja i laži na moju ličnost, na moju porodicu i ljude kojima sam okružen traju od dana kada sam preuzeo funkciju ministra obrazovanja USK.


U ovom konkretnom slučaju radi se o politički instruiranom i orkestriranom “pakovanju” predmeta zloupotrebe položaja. Indikativno je da se, kako čitam iz samih medija, protiv mene podiže optužnica baš u trenutku kada se rješava kadrovska križaljka Vlade FBiH i kada se moje ime pojavljuje kao prijedlog SDP BiH za ministra - ističe Hopovac.

 

Cjelokupnu reakciju Almina Hopovca možete pročitati na njegovom Facebook profilu:

 

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI