šta se dešava

Nemojte ga koristiti ako ste ga kupili: Dm povlači proizvod dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje

Hronika 31.03.23, 10:56h

Nemojte ga koristiti ako ste ga kupili: Dm povlači proizvod dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje
- Ne može biti isključeno da pojedinačna pakovanja sadrže povećani udio gorkih badema - navodi se kao razlog povlačenja uz obrazloženje da se, unosom gorkih badema u organizam prilikom probave, ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja

 

 

Dm drogerie markt d.o.o., s ciljem zaštite potrošača,  iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje, 50 g. Radi se o proizvodu s brojem šarže 0722121202 s rokom trajanja 15.12.2023. i brojem šarže 0722112901 s rokom trajanja 01.12.2023. Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz dmBio asortimana, kao ni na druge rokove trajanja tog proizvoda. Broj šarže i rok trajanja istaknuti su na pakovanju.

 

- Ne može biti isključeno da pojedinačna pakovanja sadrže povećani udio gorkih badema - navodi se kao razlog povlačenja uz obrazloženje da se, unosom gorkih badema u organizam prilikom probave, ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja.

 

- Takvi simptomi pojavili bi se nedugo nakon konzumacije. U tom slučaju, posavjetujte se sa ljekarom - naglašeno je iz dm drogerie markt d.o.o.

 

Sve koji su već kupili proizvod, sa navedenim brojevima šarže i rokovima trajanja, pozivaju da isti prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

 

- Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za nas je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti, ali i zahvaljujemo za razumijevanje -  poručili su iz dm-a. Dodaju da se, u slučaju pitanja, kupci mogu obratiti odjelu Nabave kompanije na kontakt telefon: 033 778 300 - navodi se u saopćenju za javnost.

 

(Fena/rm)

BLIN
KOMENTARI