pažljivo se oblačite

Na lijepo vrijeme ćemo još pričekati, varljivi april neće popustiti: Evo kakva nas prognoza očekuje narednih mjesec dana

Hronika 31.03.23, 09:03h

Na lijepo vrijeme ćemo još pričekati, varljivi april neće popustiti: Evo kakva nas prognoza očekuje narednih mjesec dana
U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu

 

 

 

Do kraja ove sedmice u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, u ponedjeljak kiša u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg. Objavljena je prognoza i za april. 

 

Oblačno vrijeme


Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

 

“U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.


Prognoza za april


Prvog dana vikenda se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Glavnina padavina je prije podne. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu do 18 stepeni.

 

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16 stepeni.

 

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i pet, na jugu do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu do 14 stepeni.

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI