PRIJEDLOG NES-A NEPRIHVATLJIV

Nikšić pisao Ogreševiću: Promijenite kandidata, imenovanje Kljake za ministra kompromitiralo bi Vladu FBiH!

Front 29.03.23, 22:05h

Nikšić pisao Ogreševiću: Promijenite kandidata, imenovanje Kljake za ministra kompromitiralo bi Vladu FBiH!
Naravno da sam kao što sam do sada platio političku cijenu i istrpio bezbroj napada, spreman platiti i drugu cijenu. Nisam spreman i ne moram po svaku cijenu biti premijer, pogotovo ako nemam bar najnužnije razumijevanje partnera - ističe Nikšić u pismu

 

 

Lider SDP-a i prijedlog Osmorke i HDZ-a za novog premijera FBiH Nermin Nikšić obratio se pismom predsjedniku NES-a Nerminu Ogreševiću povodom prijedloga te stranke Anela Kljake za ministra trgovine.

 

 

Nikšićevo pismo u cijelosti prenosimo u nastavku:


Poštovani predsjedniče Ogreševiću,


U skladu sa potpisanim Sporazumom u toku jučerašnjeg dana dobili smo kandidate za ministre u Vladi, pored ostalih stranaka i od NES-a. Potpuno poštujući princip da svaki politički subjekt potpisnik Sporazuma samostalno utvrđuje svoje kandidate, želim Vas zamoliti da razmotrite i promijenite kandidata za ministra trgovine g-dina Anela Kljaku.


Mi smo se kao potpisnici sporazuma opredijeljeni na beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala, a gdin Kljako je od strane CIK-a BiH označen kao jedna od osoba koja je radila zloupotrebe prilikom provođenja izbornog procesa u Gradu Mostaru. Smatram da bi njegovo imenovanje jako kompromitiralo Vladu Federacije.


Naravno da je proces kroz koji prolazimo opterećen brojnim spinovima i lažima naših političkih protivnika koji nastoje da unesu razdor među nama i prije nego što smo počeli raditi. Drago mi je da smo svi jako opredijeljeni da dovedemo proces do kraja i da pokažemo kako su promjene moguće. Ako padnemo na prvom koraku nisam siguran da ćemo uspjeti u tome.


Sa svoje strane i u ime SDP-a BiH želim iskazati apsolutnu opredijeljenost da zajedno radimo u korist svih građana Bosne i Hercegovine.Potpuno sam uvjeren da dijelimo isti cilj, zbog čega Vas još jednom molim za razumijevanje.


Naravno da sam kao što sam do sada platio političku cijenu i istrpio bezbroj napada, spreman platiti i drugu cijenu. Nisam spreman i ne moram po svaku cijenu biti premijer, pogotovo ako nemam bar najnužnije razumijevanje partnera.


Iskreno se nadam da ćemo pozitivno iskustvo koje smo imali u prethodnim godinama saradnje nastaviti i u Vladi Federacije BiH - navodi se u pismu Nermina Nikšića.

 

niksicevo-pismo-ogresevicu

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI