FILM O POKOJNOM PJEVAČU

Bolna životna priča Džeja Ramadanovskog: Odrastao u domu, šibicario po ulicama, majka mu nikad nije došla u posjetu...

Showbizz 29.03.23, 18:21h

Bolna životna priča Džeja Ramadanovskog: Odrastao u domu, šibicario po ulicama, majka mu nikad nije došla u posjetu...
Uvečer, kad legnem, kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Za sve vrijeme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posjetila, dolazio je samo otac - ispričao je svojevremeno Džej

 

 


Film o pokojnom pjevaču Džeju Ramadanovskom počeo je da se snima prije dvije sedmice, a glumit će ga Husein Alijević, poznatiji kao Husa iz nekadašnje popularne grupe Bit strit.


Džejov život obilježilo je teško odrastanje, on je od najranijeg djetinjstva “šibicario”, a sa 11 godina bio je smješten u jedan beogradski popravni dom. O svom teškom životu i odrastanju pričao je u jednom od posljednjih intervjua u emisiji “Balkanskom ulicom”.

 

-Taj kraj naš je, to ja kažem Dorćol Menhetn. Šibicario sam. Nisam bio kriminalac, ali bio sam delikvent. Nikada nisam nikog povrijedio, ali morao sam da se snalazim u životu. Boli me sjećanje na ‘sivi’ dom. Moj život je toliko širok, zato hoću da napišem knjigu i da bude 101 strana. Uvečer, kad legnem, kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Za sve vrijeme mog boravka tamo, majka me nijednom nije posjetila, dolazio je samo otac - ispričao je tada Džej.


- Majka je brinula o mojim sestrama, a otac o meni. Često zaplačem zbog toga. U mojoj grupi u domu je bilo 12 problematičnih dječaka. Više puta smo išli na razgovor sa psihologom, to je bilo obavezno. Od cijele te grupe samo smo nas četvorica uspjeli u životu, osnovali smo porodice i počeli smo da radimo. Ostali su nastavljali da mijenjaju domove i ko zna kako su završili.


Po napuštanju doma, pjevač je popravio odnos sa majkom, a kao najljepši koncert u karijeri pamti onaj na Tašmajdanu 1991. godine.


- Tada sam dobio najljepši aplauz u životu, kad mi je keva izašla sa cvijećem. Nikad mi nije došla u posjetu u dom. A, kad je stala tako ispred sa cvijećem... Bila je poštena žena, nikad mi nije davala da šibicarim, dolazila je da mi lupa šamare zbog toga. Ćale je dolazio u dom, ona nije. Takva je žena, šta sad. Sestre su moje bile kod nje, ja kod ćaleta - pričao je Ramadanovski.

 

(Kurir/DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI