MUP RS u akciji

Pretresi u Gradskoj upravi Banjaluka: Izuzeta dokumentacija o teniskim terenima

Hronika 29.03.23, 13:37h

Pretresi u Gradskoj upravi Banjaluka: Izuzeta dokumentacija o teniskim terenima
Novac za gradnju objekta u vidu granta prebačen je Teniskom savezu čime je izbjegnut postupak javnih nabavki zbog čega je i Transaprency international podnio prijavu državnoj Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa protiv prvog čovjeka Teniskog saveza Republike Srpske Draška Milinovića koji je istovremeno i direktor RAK-a

 

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, po nalogu nadležnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva, izuzimali su dokumentaciju iz Gradske uprave Banjaluka koja se odnosi na gradnju sportske dvorane za teniski ATP turnir "Srpska open", saznaje N1.


Predmet se vodi u Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.
 

Radi se o postupanju tužilaštva i policije po prijavi narodnog poslanika i lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića koju je podnio 9. februara protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.
 

Podsjetimo, Vukanović je prijavu podnio zbog “krivičnih djela nesavjesnog rada u službi, nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava i zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja”.
 

“Izvinjavam se svim Banjalučanima jer sam ih doveo u zabludu da je Stanivuković čestit i pošten. On je jedna velika prevara. Prijavu sam podnio nakon njegove izjave gdje je rekao da ‘treba biti hrabar i nekad donositi odluke na ivici normativnih akata i prava'”, rekao je tada Vukanović.
 

Organizaciju ATP turnira iz serije 250 i izgradnju teniske dvorane prati niz kontroverzi. Za potrebe ovog događaja rekonstruiše se kompletan park Mladen Stojanović.
 

Događaj će se dešavati na prostoru od oko 10 hektara, košta 23 miliona maraka. Najskuplja je dvorana – centralni teren. Košta oko 18 miliona i gradi se mimo tenderskih procedura zbog čega padaju i prve krivične prijave. Novac za gradnju objekta u vidu granta prebačen je Teniskom savezu čime je izbjegnut postupak javnih nabavki zbog čega je i Transaprency international podnio prijavu državnoj Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa protiv prvog čovjeka Teniskog saveza Republike Srpske Draška Milinovića koji je istovremeno i direktor RAK-a.
 

Osim toga, mediji su pisali i kako se centralni teren gradi bez građevinske dozvole. Odgovorni su sve pravdali tvrdnjama da se gradi privremeni objekat za koji su izdate sve potrebne dozvole.
 

Na posljednjoj koneferenciji za medije Milinović je tvrdio kako je predat zahtjev za građevinsku dozvolu i kako je plan da se prije početka turnira dobije upotrebna dozvola.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI