brza reakcija nadležnih

U Sarajevu ponovo ukraden Golf: Policija uhapsila kradljivca, vozilo pronađeno na Vracama

Hronika 29.03.23, 11:17h

U Sarajevu ponovo ukraden Golf: Policija uhapsila kradljivca, vozilo pronađeno na Vracama
Tako su pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo jučer u 14 sati uhapsili A.Š. (34), rođenog u Višegradu, nastanjenog u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe

 

 


Nakon nedavne potjere i hapšenja muškarca zbog krađe Golfa 2, u Sarajevu je ponovo ukraden jedan Golf. Policija je i ovoga puta brzo reagirala i uhapsila počinioca.  

 

Tako su pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo jučer u 14 sati uhapsili A.Š. (34), rođenog u Višegradu, nastanjenog u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe. 

 

- Osumnjičeni je 26. marta 2023. godine, iz garaže u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, otuđio putničko motorno vozilo marke „VW Golf“, vlasništvo A.B. iz Sarajeva, a koje su policijski službenici pronašli u ulici Dobojska, općina Novo Sarajevo - saopćeno je iz MUP-a KS. 

 

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.Š. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

(Avaz/ DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI